Vraag Welke soorten bureaubladomgevingen en -schelpen zijn er beschikbaar?


Deze vraag bestaat omdat hij een specifiek criterium vult. Hoewel u wordt aangemoedigd om te helpen bij het handhaven van de antwoorden, moet u begrijpen dat vragen over 'grote lijst' in het algemeen niet zijn toegestaan ​​op Ask Ubuntu en waarschijnlijk worden gesloten per FAQ. Meer informatie over de tag voor softwareadvies.

Wat voor soort bureaubladomgevingen of shells zijn er voor Ubuntu-gebruikers om te installeren?

Geef een lijst met een bureaubladomgeving of shell voor elk:

 • een beschrijving van waarom je het leuk vindt of suggereert (kenmerken, prestaties, enz.).
 • een goede schermafbeelding, bij voorkeur van het draait op Ubuntu en pronken sommige van de functies.
 • de minimale vereiste dat het bruikbaar is, als er een instelling is om de vereiste te verlagen (zoals het vetarme profiel van kde); hoe de genoemde instelling in te schakelen
 • enkele instructies voor het instellen van de software in de repositories, geef een link naar een softwarecentrum

406


oorsprong


Uitstekende vraag. Voor meer obscure kandidaten, Wikipedia heeft artikelen te vergelijken bureaublad omgevingen en vensterbeheerders. - Dan Dascalescu
Dit zou geweldig zijn voor discourse.ubuntu.com - djeikyb
is dit de volledige lijst? Dekt de antwoorden alle bureaubladomgevingen? - Mina Michael
@MinaMichael Niet de geheel lijst, maar ... het is een heleboel :) Je kunt een bijdrage leveren als je andere bureaubladomgevingen kent :)? - Amith KK
Opgemerkt moet worden dat deze lijst slechts een lijst met bureaubladomgevingen is (sinds dat wat de vraag stelde). Het is ook mogelijk om "old school" te gaan en een vensterbeheerder (bijvoorbeeld twm, fvwm en anderen) uit te voeren zonder enige bureaubladomgeving. Deze benadering is echter waarschijnlijk niet geschikt voor niet-experts, omdat configuratie meestal handmatige configuratiebestanden vereist zonder de hulp van GUI-tools. - David C.


antwoorden:


GNOME Shell

GNOME Shell Application Overview
GNOME Shell's toepassingsoverzicht over Ubuntu GNOME 16.04LTS met GNOME 3.18

GNOME Shell is de "officiële" shell ontwikkeld voor GNOME 3 door het GNOME-project. Het is de standaardinterface die door de officieel ondersteunde wordt gebruikt Ubuntu GNOME smaak, en is de standaardinterface voor de hoofd Ubuntu-smaak sinds 17.10 in plaats van Unity.

Kenmerken

 • Toepassingen Mompelen in plaats van Compiz voor de windowmanager.
 • De Activiteitenoverzicht biedt een eenvoudige manier om al uw geopende vensters weer te geven, vensters tussen werkruimten te verslepen, naar toepassingen te zoeken en meer.
 • De meldingen Het systeem is ontworpen om u te helpen snel te reageren op meldingen die op hun plaats zijn of om op een geschikt moment naar hen terug te keren.
 • uitbreidingen is een krachtige functie waarmee u de functionaliteit en interface van GNOME Shell kunt uitbreiden. Kijk even naar GNOME Shell Extensions-website om de beschikbare te bekijken. Voor meer informatie over het installeren van deze extensies, zie de antwoorden op deze vraag.
 • Standaard kunnen vensters niet worden geminimaliseerd in GNOME Shell, zoals het gebruik van activiteitenoverzicht en workspaces zouden dat moeten vervangen. Dit kan in het begin wat wennen zijn. Of u kunt de GNOME Tweak Tool gebruiken om de minimaliseren venster knop in te schakelen.
 • GNOME Shell gebruikt automatisch werkruimtebeheer; op een gegeven moment houdt het slechts zoveel werkruimten open als je actieve vensters hebt, plus een extra lege ruimte om meer vensters te starten. Wanneer u alle vensters uit een werkruimte verwijdert, wordt die werkruimte verwijderd totdat u deze opnieuw nodig hebt. U kunt ook het hulpprogramma GNOME Tweak gebruiken om een ​​statisch aantal werkruimten in te stellen.

systeem vereisten

GNOME Shell vereist hardwareversnelling en heeft ongeveer dezelfde vereisten als Unity. Vanaf het moment dat dit werd geschreven, ontwikkelden de GNOME-ontwikkelaars streven ernaar dat GNOME Shell in staat is om op hardware te draaien die maximaal vier tot vijf jaar oud is.

Hoe te verkrijgen?

Voor 17.10 uur, Ubuntu GNOME was een Ubuntu-smaak die standaard een volledige GNOME-bureaubladomgeving had geïnstalleerd en gebruikt. Dit is de aanbevolen methode om GNOME Shell in Ubuntu te installeren, als u niet van plan bent om Unity, KDE of een andere desktopomgeving te gebruiken. Vanaf 17.10 gebruikt de standaard Ubuntu-installatie GNOME Shell met een Ubuntu-thema en dock. Een vanilla GNOME Shell kan worden geïnstalleerd met de vanilla-gnome-desktop pakket.

GNOME Shell is beschikbaar in de officiële Ubuntu-repositories. Klik hier om het op een bestaande installatie te installeren:
Install GNOME Shell

Of voer dit in Terminal:

sudo apt install gnome-shell

Of, als u de voorkeur geeft aan de GUI-manier, zoek naar "gnome shell" in GNOME Software (of Ubuntu Software Center in oudere Ubuntu-versies) en installeer de gnome-shell pakket. Meer instructies over hoe het te installeren kan worden gevonden hier. (Het complete pakket inclusief instellingen, enz., Is te vinden in het pakket ubuntu-gnome-desktop).


194Pardon, waarom gebruikt Ubuntu gnome niet als standaard bureaubladomgeving? - Daniyal
Een van de redenen is dat GNOME 3 in ontwikkeling was toen Unity werd gelanceerd. Bovendien is de richting die Unity volgt soms heel anders dan die van GNOME. Het gaat uiteindelijk om het besluit van de Ubuntu ontwikkelaars. - Nemo
kan gnome-shell werken op ubuntu 16.04? - Karim Samir
@BharadwajRaju Ik heb het gebruikt maar in plaats daarvan sudo apt-get installeer ubuntu-gnome-desktop - Karim Samir
@Daniyal GNOME Shell wordt de standaard desktopomgeving voor Ubuntu tegen 18.04 LTS. Zie voor meer informatie deze. - Christopher Kyle Horton


Eenheid (Standaard geïnstalleerd in 11.10 - 17.04)

Unity 7.4 on Ubuntu 16.04LTS
Applicatie lens in Unity Dash

Opgericht in 2010, het Unity-project van Mark Shuttleworth en Canonical heeft een consistente gebruikerservaring opgeleverd voor zowel desktop- als netbook-gebruikers. Door een geweldig ontwerp centraal te stellen, hebben Unity en haar technologieën, zoals toepassingsindicatoren, systeemindicatoren en Notify OSD, ernaar gestreefd om veelvoorkomende problemen op de Free Software-desktop op te lossen en tegelijkertijd de ervaring voor touch, consistentie en samenwerking te optimaliseren.

Unity was de standaard shell voor GNOME 3 gebruikt door Ubuntu, beginnend met 11.04. In 17.10 werd het vervangen door GNOME Shell, in plaats van Unity 8 zoals oorspronkelijk was gepland.

Kenmerken

 • Unity wordt mogelijk gemaakt door Compiz vensterbeheerder.
 • De Launcher is een van de belangrijkste componenten van Unity-desktop. Het houdt de momenteel actieve applicaties bij en laat je je favoriete applicaties vastzetten voor eenvoudige toegang.
 • De scheutje kunt u zoeken naar applicaties, bestanden, muziek en video's en toont u items die u recentelijk hebt gebruikt. Het kan worden gestart door op de 'Ubuntu-knop' in Launcher te klikken of door op te drukken Super sleutel.
 • Je kunt snel overschakelen naar een open venster met Super+1/2/3/.../9. Dit is vooral handig als je vaak tussen dezelfde paar apps wisselt, bijvoorbeeld een browser, een bestandsbeheerder en een editor, maar hebben ook andere apps geopend, dus Alt + Tabben naar het gewenste venster zou meer tijd kosten.
 • De bovenste balk (bekend als Unity Panel) biedt toepassing en systeem indicatoren op de juiste hoek. Unity Panel heeft een unieke functie in vergelijking met andere desktops: het absorbeert en integreert de titelbalk en menubalk van gemaximaliseerde apps, waardoor meer verticale ruimte wordt vrijgemaakt voor het weergeven van nuttige inhoud.
 • Een globaal menu, vergelijkbaar met dat van Mac OS X, toont het applicatiemenu in Unity Panel. U kunt het menu weergeven door de muis over het linkergedeelte van Unity Panel te houden of door ingedrukt te houden alt. Als alternatief kunt u inschakelen Lokaal geïntegreerde menu's (LIM) om het applicatiemenu naar de titelbalk van het venster te verplaatsen.
 • De HUD is een ander uniek kenmerk van Unity. Raken alt toets om het te starten en eenvoudig naar app-menu-items te zoeken. Zeer handig voor het werken met zware menu-apps zoals kantoorsuites, beeldeditors, grafische hulpmiddelen, enz.

systeem vereisten

Unity Shell vereist een 3D-grafische kaart en hardwareversnelling om uit te voeren. Het heeft echter een 'lage grafische modus' om op minder krachtige hardware te werken. Zien Hoe weet ik of mijn videokaart Unity kan uitvoeren? om te bepalen of uw hardware Unity kan ondersteunen.

Hoe te verkrijgen?

Unity is de interface die wordt geleverd met de belangrijkste Ubuntu-smaak. De aanbevolen manier om Unity te krijgen, is dus om de installatiekopie te downloaden en uit te proberen Ubuntu officiële website. Als je echter een smaak van Ubuntu hebt met een andere desktop, kun je het nog steeds gemakkelijk installeren door hier te klikken:
Install Unity

Of door deze opdracht uit te voeren Terminal, tot 17.04:

sudo apt install ubuntu-desktop

159Compiz is momenteel uitgeschakeld door nVidia Stereo glasses driver, waardoor Unity 3D wordt uitgeschakeld. - DragonLord
RIP in vrede Eenheid - Greg


Xfce

xubuntu 14.04 Xubuntu 14.04; screenshot van xubuntu.org

Xfce is een lichtgewicht desktop-omgeving voor UNIX-achtige besturingssystemen. Het heeft als doel om snel en weinig systeembronnen te hebben, terwijl het nog steeds visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is. Het wordt geleverd met verschillende aanvullende apps en paneelplug-ins die de functionaliteit van de DE aanzienlijk verbeteren.

Hoe te verkrijgen

Klik op deze koppeling om de. Te installeren XFCEInstall XFCE pakket. Je kunt het ook vinden in het Ubuntu Software Center of een terminal typen:

sudo apt-get install xubuntu-desktop

Er zijn meer instructies hier.

Ubuntu heeft een XFCE-spin genaamd Xubuntu  (foto hierboven). Het wordt aanbevolen om het te installeren met behulp van de officiële afbeelding (.iso) die kan worden gedownload op deze pagina.

Als u op zoek bent naar een leuke extra De extra's, Installeer Goodies door te lopen sudo apt-get install xfce4-goodies.


138De favoriet van mij. Ondanks het feit dat het bedoeld is als "lichtgewicht", leken Gnome (2) en KDE (4) altijd sneller en stabieler voor mij, maar ik heb nog steeds de voorkeur voor XFCE voor de rest van wat ik eruit haal. - Ivan
Ik denk dat 'lichtgewicht' hier meer verwijst naar geheugengebruik. - Chan-Ho Suh
@Ivan Ik heb vastgesteld dat Xfce sneller werkt dan nieuwere versies van Gnome en KDE op verouderde hardware (het lijkt minder hulpbronnen te vereisen). - Tom
Dit is degene die ik gebruik. Ik heb liever dat mijn bureaublad zo minimaal mogelijk is. Ik heb fvwm lange tijd gebruikt, maar het heeft geen drive-pictogrammen op de desktop, wat echt nodig is bij het gebruik van USB-opslag (aangezien de / dev-naam voor dergelijke media vaak verandert). Xfce geeft me mijn stationspictogrammen, maar heeft nog steeds een minimale en lichte desktop. - David C.
Ik vind XFCE leuk maar gebruik het niet. Het heeft veel bugs, bijvoorbeeld een dempender probleem. - Krzysiek


KDE-plasma

Screenshot of KDE Plasma 5

KDE is waarschijnlijk de tweede meest bekende DE beschikbaar na GNOME.

Kenmerken

 • Zeer aanpasbaar, KDE-uiterlijk en -gevoel kunnen eenvoudig worden aangepast. Het bereik van opties is gewoon ongelooflijk.
 • Kies uw favoriete manier om apps te starten vanuit een Application Launcher, een conventioneel menu en een dashboard.
 • panels kan fungeren als traditionele taakbalken of dokken.
 • Plasma-widgets kan op de achtergrond of in een paneel worden gebruikt.
 • Activiteiten een manier bieden om uw werkruimten onafhankelijk te organiseren.

systeem vereisten

KDE is geen lichtgewicht systeem. Het heeft vergelijkbare vereisten als Unity 3D, maar er is een "vetarm" -instelling voor oudere systemen.

Hoe te verkrijgen?

Ubuntu heeft een KDE Plasma-smaak genoemd Kubuntu. De aanbevolen methode om Plasma-desktop op Ubuntu te krijgen is dus Kubuntu downloadenen liveboot of installeer het.

Als je al een Ubuntu-smaak hebt en je systeem wilt omschakelen naar Kubuntu-desktoparoma, kun je de kubuntu-desktop pakket beschikbaar in Ubuntu-repository. Om dit te doen, klik hier:
Switch to Kubuntu

Of voer deze opdracht in Terminal:

sudo apt install kubuntu-desktop

Je kunt gewoon plasma-desktop installeren in plaats van je * buntu-smaak te veranderen.

Install KDE Plasma for Ubuntu

Of voer deze opdracht in Terminal:

sudo apt install plasma-desktop

110Ik denk dat KDE leuk is: D. Het is gewoon te traag voor mijn computer. - Amith KK
@AmithKK Laten we kijken of 11.10 vetarm-instellingen goed zijn. KDE uitvoeren op ArchLinux is licht en mooi. - Capi Etheriel
De beste desktopomgeving die meer 'vrijheid' geeft dan kabouter! En wat kun je in godsnaam zelfs elke inch van KDE veranderen in tegenstelling tot Gnome-shell ... - Ravi
Ik heb verschillende desktops parallel gebruikt en ik heb iets gevonden dat ik niet verwachtte: KDE4 voelt lichter aan dan Unity en zelfs dan Xfce (de latop-fan is nog minder gehoord) - cipricus
ik denk dat dit antwoord nog indrukwekkender zou kunnen worden met een betere verklaring van wat plasma is, wat het verschil is tussen kubuntu-desktop vs plastma-desktop. - ahnbizcad


LXDE (Lichtgewicht X11-bureaubladomgeving)

Lubuntu desktop screenshot

LXDE is een extreem lichte desktopomgeving die zich richt op hoge prestaties en een laag gebruik van hulpbronnen. Het is momenteel de standaardbureaubladomgeving die wordt gebruikt door Lubuntu (afgebeeld).

Kenmerken

 • lichtgewicht

  Het heeft minder CPU nodig en presteert buitengewoon goed met redelijk geheugen.

 • Snel

  Het werkt goed, zelfs op oudere computers die in 1999 zijn geproduceerd, en er is geen 3D-versnelling voor nodig.

 • Energiebesparend

  Het vereist minder energie om taken uit te voeren naar andere systemen op de markt.

 • Gewoon mooi

  Het bevat een geïnternationaliseerde en gepolijste gebruikersinterface aangedreven door GTK + 2.

 • Makkelijk te gebruiken

  Het biedt een keuze om de eenvoudige EeePC-achtige launcher-gebruikersinterface of een Windows-achtig applicatiepaneel te gebruiken.

 • De klantgerichte 

  Het is gemakkelijk om het uiterlijk van LXDE aan te passen.

 • Extra functies

  Het biedt extra functies, zoals browsen met bestanden met tabbladen of menu-draaialdialogen die bekend zijn van besturingssystemen zoals OS X. Pictogrammen van nieuwe applicaties verschijnen na installatie op het bureaublad.

 • Desktop onafhankelijk

  Elk onderdeel kan onafhankelijk van andere componenten van LXDE worden gebruikt en biedt de flexibiliteit om LXDE-componenten met verschillende Unix-achtige systemen te gebruiken.

 • Voldoet aan de standaarden   Het volgt normen zoals gespecificeerd door freedesktop.org.

Bron: http://lxde.org/lxde

Systeemvereisten voor Lubuntu (LXDE + Ubuntu)

Lubuntu kan worden geïnstalleerd op een Pentium II- of Celeron-systeem met 128 MB RAM, maar een dergelijk systeem zou niet goed genoeg presteren voor dagelijks gebruik.

Met 256 MB - 384 MB RAM zal de prestatie beter zijn en zal het systeem beter bruikbaar zijn.

Met 512 MB RAM hoeft u zich geen zorgen te maken.

Het standaard "Desktop" installatieprogramma vereist 384-800 MB RAM (afhankelijk van de geselecteerde opties). U kunt ook de "Alternatief" installatieprogramma, als je problemen hebt.

Hoe te verkrijgen

Klik op deze koppeling om de. Te installeren LXDEInstall LXDE Desktop Environment, zoek het op in het Ubuntu Software Center of typ de volgende opdracht in de terminal

sudo apt-get install lubuntu-desktop

Er zijn meer instructies hier.

Ubuntu heeft een LXDE-spin genoemd Lubuntu, wordt aanbevolen om het te installeren vanaf de officiële afbeelding (.iso) die kan worden gedownload op deze pagina.


101Ik merk dat ik niet in het startmenu kan typen om programma's te vinden. Het is erg traag om te navigeren op basis van "categorie", aangezien de dingen ZO dubbelzinnig zijn, is "calculator" een "systeemtool", een "kantoor" -programma, een "productiviteitshulpmiddel", enz. Enz. Enz. Ik heb GEEN idee hoe te vind programma's in Lubuntu - Jonathan


Kaneel

Cinnamon screenshot from WEBUP8

Cinnamon is een desktopvork van Gnome-Shell. Het is niet strikt een Gnome-2-interface, hoewel de doelen van de ontwikkelaars prijzenswaardig zijn - om een ​​eenvoudigere, meer traditionele desktopinterface te produceren.

De desktop deelt veel eigenschappen van zijn nauw verwante neef - en kan worden uitgebreid via specifieke Cinnamon-extensies.

Vereisten zijn hetzelfde als Unity en Gnome-Shell, in zoverre dat een 3D Graphics versnelde grafische kaart vereist is.

Dit is onderhevig aan verandering - Gnome-shell Mutter is ook gevorkt - genaamd Muffin. Het zal interessant zijn om te zien welke toekomstige eisen dit zal opleveren.


Gelinkte vraag:

 1. Hoe installeer ik de Cinnamon Desktop?

74Het is misschien de moeite waard te vermelden dat Cinnamon de standaard desktop is in Linux Mint. Als je Cinnamon op Ubuntu wilt installeren, kun je in plaats daarvan Linux Mint, een Ubuntu-derivaat, eens proberen. - Tony
@Tony - als je deze route volgt ... vrees ik dat alle verdere vragen over deze specifieke stackexchange-site van het onderwerp zouden zijn. Linux Mint-vragen zouden echter on-topic zijn op unix.stackexchange.com - fossfreedom♦
@fossfreedom LM (exclusief LMDE) is - technisch, maar niet wettelijk - Ubuntu met repo's en pakketten van derden die standaard zijn geactiveerd en geïnstalleerd. Afgezien van de DE, en een paar andere pakketten, gebruikt het exact dezelfde repo's en pakketten als de overeenkomstige Ubuntu-versie. Als een LM-gebruiker een vraag heeft over iets dat LM niet heeft gewijzigd, zoals een door Ubuntu gehandhaafd pakket, zou dat dan hier on-topic zijn? Als dit niet het geval is, betekent dit dan dat als de Ubuntu van een gebruiker besmet is met pakketten van derden, zij hier ook geen ondersteuning kunnen krijgen? - Jonathan Baldwin
@JonathanBaldwin - kaneel via de pakketten in de universe-repository of via het startpunt PPA zijn on-topic. Echter, linux mint the distro is veel meer dan alleen PPA's en heeft fundamentele verschillen met de officiële 'buntu gebaseerde repos. De community heeft besloten dat linux mint en dergelijke hierdoor buiten het onderwerp vallen - deze meta behandelt deze beslissing. meta.askubuntu.com/questions/684/... - fossfreedom♦
@JonathanBaldwin - we komen in het conversatiegebied - verhoog dit als een Meta-vraag of ga naar de algemene chatroom om verder te bespreken. - fossfreedom♦


MATE

Screenshot of Ubuntu MATE from official website

MATE is een vork van GNOME 2 gemaakt toen GNOME 3 werd aangekondigd en sommige gebruikers wilden de traditionele GNOME 2-interface gebruiken. Het streeft ernaar zo dicht mogelijk bij de traditionele GNOME 2-interface te zijn. Het project wordt nu voornamelijk ondersteund door de official Ubuntu MATE spinnen (foto hierboven) sinds 14.04.

Kenmerken

 • MATE is afgeleid van en streeft ernaar zo dicht mogelijk bij de traditionele GNOME 2-bureaubladomgeving te blijven. Het is specifiek bedoeld voor diegenen die niet van de nieuwe desktop-metaforen houden die zijn geïntroduceerd door Unity en GNOME Shell, maar toch niet willen overschakelen naar een andere DE.
 • Het komt met de gevorkte variaties van verschillende GNOME-toepassingen.
 • MATE gebruikt nog steeds GTK + 2, hoewel het dat wel is kan overschakelen naar GTK + 3 in de toekomst.
 • Alle conflicten tussen MATE en GNOME zijn opgelost vanaf de 1.2 release, zodat beide DE's op hetzelfde systeem kunnen worden geïnstalleerd als men dat wenst.

systeem vereisten

Omdat MATE erg lijkt op de GNOME 2 waarop het gebaseerd is, zou het soortgelijke hardwarevereisten moeten hebben. Computers die Ubuntu 11.04 of vorige kunnen uitvoeren in een GNOME 2-sessie, zouden ook met MATE moeten kunnen werken. Het heeft bijvoorbeeld geen ondersteuning nodig voor 3D-graphics zoals Unity of GNOME Shell. Bovendien wilt u misschien kijken deze post van Linux Mint Forums.

Hoe te verkrijgen

De gemakkelijkste manier om een ​​volledig ondersteunde MATE DE voor een officiële Ubuntu-spin te krijgen, is om te gebruiken Ubuntu MATE. Download het .iso-bestand van de "Download" -pagina en gebruik het om een ​​LiveUSB / DVD te maken.

Als u MATE op een reeds bestaande normale Ubuntu-installatie wilt installeren, raadpleegt u Hoe installeer ik MATE (de desktopomgeving)? voor informatie over installatie. Merk op dat er meerdere manieren zijn om het te installeren; sommige omvatten het toevoegen van Linux Mint-opslagplaatsen en kunnen mogelijk problemen veroorzaken.


67MATE ondersteunt GTK + 3 nu mate-desktop.com/blog/2015-11-05-mate-1-12-released - GeoMint


Pantheon

enter image description here

Pantheon is de desktopschaal gemaakt voor gebruik in elementaire OS Luna en later. Het kan echter ook worden ingesteld voor gebruik in Ubuntu.

Kenmerken

 • Het bovenste paneel wordt het WingPanel genoemd. Het is vergelijkbaar met een mix tussen de GNOME 2 en GNOME Shell-panels.
 • Slingshot is de applicatiestarter die Pantheon gebruikt.
 • Pantheon Wallpaper wordt gebruikt om de bureaubladachtergrond te beheren in plaats van Nautilus.
 • Plank is de nieuwe versie van Docky, herschreven om Vala te gebruiken in plaats van Mono. Het bevindt zich onderaan het scherm om als een dok te fungeren.
 • Cerebere is een programma dat zich op de achtergrond bevindt en toezicht houdt op de werking van alle andere componenten, en deze indien nodig opnieuw opstart als ze vastlopen.
 • Pantheon is ontworpen om lichtgewicht en modulair te zijn. Je kunt kiezen en kiezen welke componenten je wilt gebruiken, en met anderen vervangen zoals je wilt.

systeem vereisten

elementaire OS Jupiter gebruikte GNOME 2 en een vroege versie van de Plank. De elementaire OS Luna-release schakelde over op GNOME 3 en Pantheon en is dat ook moet lichter zijn. Een machine die Ubuntu op comfortabele wijze kan uitvoeren, zou geen problemen moeten hebben bij het hanteren van Pantheon.

Het elementaire project heeft een Technische specificaties pagina in de gebruikershandleiding voor elementaire OS, die meer informatie geeft die suggereert wat nodig is om ervoor te zorgen dat Pantheon soepel werkt.

Hoe te verkrijgen

Zien Hoe de Pantheon-desktopomgeving te installeren? voor gedetailleerde instructies.


63@Oxwivi Deze vraag heeft ook betrekking op schelpen. - Christopher Kyle Horton
@ WarriorIng64 Ik weet dat, maar het antwoord zegt dat Pantheon een DE is, ik wijs alleen maar op die fout. - Oxwivi
Ik denk niet dat Pantheon nog stabiel is. Alles wat ik heb gezien, heeft een aanbeveling om het niet te gebruiken op productiemachines. Dit antwoord zou waarschijnlijk dezelfde waarschuwing moeten hebben. - weberc2
Het is nu stabiel. - Quazi Irfan
Het gebruik van Pantheon bovenop Ubuntu-14 is niet eenvoudig. Tal van gebruikersinterfaces zullen breken, dat is mijn persoonlijke ervaring. - Abhilash