Vraag Hoe installeer ik Guest Additions in een VirtualBox VM?


Ik heb onlangs Ubuntu op de Virtualbox van Oracle geïnstalleerd. Nu wil ik de gasttoevoegingen installeren.

Ik startte mijn Ubuntu-gast-OS op, klikte op "Apparaten" en koos "Installeer gasttoevoegingen". Er is niets gebeurd en ik zie het CD-pictogram niet op mijn bureaublad.

Hoe kan ik dit laten werken?


401
2018-01-22 12:19


oorsprong


Na installatie, bekijk hier hoe u kunt controleren of het werkte. - Evgeni Sergeev


antwoorden:


Als u problemen ondervindt bij het installeren van Ubuntu in een VirtualBox VM, omdat het installatievenster niet past op de schermgrootte van een lage resolutie, kunt u het venster verplaatsen met alt+F7.

Gast toevoegingen installeren vanuit de repositories

In het geval dat we de OSE-editie van Virtual Box uit de repositories kunnen we de gast toevoegingen uit de repositories in de gast. Hiermee worden gast-toevoegingen geïnstalleerd die overeenkomen met de versie van de virtuele box zoals die is verkregen uit de repositories. Het is niet aangeraden om deze te installeren in nieuwere releases van Virtual Box zoals verkregen uit de Oracle-repository (zie hieronder).

Als alternatief kunnen we het pakket installeren virtualbox-guest-toevoegingen-iso in de gastheer Ubuntu.

sudo apt-get install virtualbox-guest-additions-iso

Het .iso-bestand met een afbeelding van de OSE-editie van de CD met gast-toevoegingen wordt in de hostdirectory geïnstalleerd /usr/share/virtualbox/VBoxGuestAdditions.iso. Monteer dit .iso-bestand als een CD in de instellingen van uw virtuele machine. In de gast heeft u dan toegang tot een CD-ROM met het installatieprogramma.

Gast-toevoegingen installeren vanuit Virtual Box Manager

In het geval dat de Guest Additions niet kunnen bouwen, moeten we mogelijk de Linux-kernelheaders installeren (zie Hoe installeer ik kernel header-bestanden?) of build-essentiële  Install build-essential gereedschap bovendien. Het is ook aan te raden om te hebben dkms  Install dkms geïnstalleerd (zie hieronder - opmerking 4). U kunt dit commando in een terminal uitvoeren om beide te installeren:

sudo apt install build-essential dkms

selecteren Apparaten -> Gast-toevoegingen installeren (of druk op gastheer+D van de Virtual Box Manager) wordt de Guest Additions CD .iso geladen maar niet geïnstalleerd in uw gast-OS. Om te installeren moeten we het installatiescript uitvoeren VBoxLinuxAdditions.run als root of vanuit de Autorun-prompt (zie hieronder).


GNOME Shell

Om de gast-additions te installeren, hebben we een cd-pictogram op onze desktop zodra het virtuele station is aangekoppeld:

enter image description here De volgende stap is het uitvoeren van de autorun.sh script (als root) hierop gemonteerd CD door het station te openen en op de knop "Software uitvoeren" te klikken. Dit zal de benodigde Vbox kernelmodules bouwen en installeren.


Eenheid

De guest-toevoegingen zijn gekoppeld als een virtuele CD zichtbaar op het opstartprogramma:

enter image description here

Als het systeem is ingesteld om een ​​CD automatisch te autoriseren, zou het gewoon de volgende autorun dialoog moeten openen (indien niet het CD-symbool selecteren, kies open, kies dan Open Autorun-prompt)

enter image description here

Nadat je je inloggegevens voor root-toegang hebt ingevoerd, zullen de guest-toevoegingen worden gemaakt zoals gezien vanaf de terminaluitvoer:

enter image description here

druk op terugkeer om de terminal te sluiten.


Notitie 1
  Gasttoevoegingen hebben een reboot van uw gast-OS nodig om van kracht te worden.

Opmerking 2
  In sommige systemen wordt het CD-pictogram van de Virtual Box Guest Additions mogelijk niet op het bureaublad weergegeven, maar is toegankelijk via de plaatsen menu. Als de CD er nog niet was, moet je de VBoxGuestAdditions.iso handmatig toevoegen als een CD-ROM in de Virtual Box Manager opslagruimte menu. In een Ubuntu-host zit de schijfkopie in /usr/share/virtualbox/VBoxGuestAdditions.iso.

Notitie 3
  In sommige systemen (bijvoorbeeld tijdens het hardlopen Xubuntu gasten) hebben we misschien geen Autorun-prompt voor de aangekoppelde CD. Dan kunnen we de guest-toevoegingen installeren door een terminal op de gekoppelde guest-toevoegingeniso te openen sudo ./VBoxLinuxAdditions.run. In Lubuntu of Ubuntu-server gasten moeten we bovendien de GNU C-compiler installeren (gcc  Install gcc) en de maken  Install make hulpprogramma in het gastsysteem om de gasttoevoegingen te kunnen compileren.

Opmerking 4
  hardlopen DKMS in het guest-besturingssysteem zal Guest Additions worden geïnstalleerd na een gast-kernel-update. Het is geen vereiste voor gasttoevoegingen, maar als het wordt gebruikt, moet het worden geïnstalleerd voor we installeren de gast-toevoegingen.


Gast-toevoegingen installeren vanaf een terminal

Als gasttoevoegingen niet goed zijn geïnstalleerd, kunnen we mogelijk niet opstarten naar de grafische gebruikersinterface. In dit geval moeten we opstarten met de Verschuiving sleutel om toegang te krijgen tot het Grub-menu waar we toegang hebben tot een rootshell zoals afgebeeld in de volgende vraag (we moeten het bestandssysteem lezen / schrijven koppelen om door te gaan):

Het .iso-bestand voor gasttoevoegingen moet worden geïnstalleerd /dev/cdrom van de Virtual Box Manager (zie hierboven). Vervolgens kunnen we Gasttoevoegingen installeren door de volgende opdrachten te typen:

mount /dev/cdrom /mnt       # or any other mountpoint
cd /mnt
./VBoxLinuxAdditions.run
reboot

Gast-toevoegingen verwijderen

In het geval er iets mis is gegaan met het installeren van de guest-toevoegingen, of het gast-OS kan niet opstarten na het installeren, moeten we mogelijk de toevoegingen verwijderen. Dit kan ook gedaan worden vanaf a wortelschaal door een verwijderingsscript uit te voeren in de gast  /opt directory.

cd /opt/<VirtualBoxAdditions-x.x.xx>/
sudo ./uninstall.sh

Vervangen x.x.xx met uw huidige versie van gastentoevoegingen.


428
2018-01-29 06:41



Ik kwam dit antwoord tegen terwijl ik Guest Additions op Ubuntu Server probeerde te installeren. Eén stap ontbreekt als u op de server moet installeren: voer eerst sudo apt-get install dkms uit. (ref virtualbox.org/manual/ch04.html#idp19765808) - Charles Roper
Ik probeerde uw oplossing voor ubuntu 12.10-server als gast en mac os x als host. Virtuele box is 4.2.6. Ik kan de gedeelde mappen niet laten werken. op de een of andere manier werken de gast-toevoegingen niet. Zelfs Apparaten> Gasttoevullingen installeren werkte ook niet. Zelfs het pakket virtualbox-gast-toevoegingen heeft niet geholpen. Elke poging om iso GuestAdditions.iso uit te voeren, leidt er NIET toe dat de iso verschijnt onder / media / cdrom. Adviseer, alstublieft. - Kim Stacks
@kimsia: dat moet je doen berg de .iso eerst in je server. Hierna kunt u de GA installeren met sudo ./<mountpoint>/VBoxLinuxAdditions.run - Takkat
@Takkat de montage kan helemaal niet werken. In ander nieuws vond ik eindelijk een manier om alles te laten werken.superuser.com/a/527508/8184 dus bedankt voor het beantwoorden van mij. Ik waardeer het enorm :) - Kim Stacks
@IIIIIlllllllllllllIIIIIIIIlll: sure - alles bedenken is allemaal een 'canonieke' vraag en antwoord. gaat over. Is er iets mis, is er iets verouderd? - Takkat


U kunt ook het volgende proberen (dit werkte voor mij nadat ik de gast-addtensies opnieuw moest installeren nadat Update Manager ze had gedood). Oplossing gevonden hier:

http://www.unixmen.com/install-guest-addition-in-ubuntu-1010-maverick-meerkat-fix/

Samengevat:

sudo apt-get update
sudo apt-get install build-essential linux-headers-$(uname -r)
sudo apt-get install virtualbox-ose-guest-x11

Dit heeft de juiste versie van de VirtualBox-gasttoevoegingen gevonden en bijgewerkt en mijn systeem lijkt weer correct te werken en ik ga ervan uit dat dit ook werkt als gastupdates niet vanuit het menu-item kunnen worden geïnstalleerd.

Nog iets anders. Ik probeerde dit oorspronkelijk onder de fish shell uit te voeren - zorg ervoor dat je bash gebruikt (dus type "bash" in de terminal voordat je begint).


Opmerking over recentere systemen, de opdracht is gewijzigd in

sudo apt-get install virtualbox-guest-x11

91
2018-05-13 13:18



je antwoord hielp ook al installeerde ik me in een nieuwe installatie ubuntu-server. dank je. superuser.com/questions/527507/... - Kim Stacks
Het pakket is gebeld virtualbox-guest-x11 op meer recente systemen. Ik denk dat dit het geaccepteerde antwoord zou moeten zijn, omdat gasttoevoegingen van ISO niet automatisch worden bijgewerkt, in tegenstelling tot degenen die zijn geïnstalleerd met apt-get. - krlmlr
Merk op dat ik niet hoefde te installeren build-essentials op een nieuw geïnstalleerde 14.04, en linux-headers waren al geïnstalleerd. Zo hard sudo apt-get install virtualbox-guest-x11 op het gastensysteem was alles wat ik moest doen. - pcworld
Ik vond het leuk om deze methode te gebruiken voor de genoemde reden. Het werkte echter niet voor mij OSX host (10.9.3) en Ubuntu 12.04 guest op VirtualBox (4.3.12). Ik moest gebruiken ISO installatie askubuntu.com/a/22745/24203 (anders kreeg not such device error  stackoverflow.com/questions/3492466/...) - IsaacS
Oké, dit werkte voor mij. ubuntu 32 en 64 versies 14.04 - Kangarooo


Installeer het pakket in het gastbesturingssysteem virtualbox-guest-dkms. Gebruik bijvoorbeeld de Terminal-toepassing sudo apt-get install virtualbox-guest-dkms.


29
2018-04-13 13:51



Werkte voor mij op Ubuntu 14 LTS. - Jongosi
Werkte voor mij voor Ubuntu 16.04 - InvincibleWolf
Werkte voor mij op Ubuntu 16.04.1. Zorg ervoor dat u de machine na de installatie opnieuw opstart. werkte zonder resultaat. - Giora Guttsait
Werkte op 16.04.4 (hoewel het nog steeds nodig is om te futzen rond met grafische instellingen ...) - Ben Bolker


De standaard- "virtueel pakket-gast-toevoegingen" pakket op de .iso geleverd door Orakel, heeft algemene hulpmiddelen voor verschillende gastbesturingssystemen ...

Ubuntu heeft echter een eigen toegewijde Ubuntu-specifieke Guest Addon-pakket (en) ...
genaamd virtualbox-ose-guest-dkms and ..-x11 and ..-utils .

Deze 'virtualbox-ose-guest- *' pakketten zijn DKMS-bewust .. "(DKMS is a framework designed to allow individual kernel modules to be upgraded without changing the whole kernel.)" 

Hier is de link naar een vraag die ik 5-6 maanden geleden over dit onderwerp heb gesteld ... Hoe kan ik Compiz laten werken in een VirtualBox VM


20
2017-08-07 07:24



Ik krijg "Kan pakket virtualbox-ose-guest-dkms niet vinden". Moet ik een apt-repo toevoegen? - Dan Dascalescu
Ik denk dat alles wat u hoeft te installeren op nieuwere Ubuntus het pakket is virtualbox-guest-x11, die andere vereiste afhankelijkheden zal aantrekken. - Lambart
Het heet nu virtualbox-guest-dkms. Overigens is dit het enige acceptabele antwoord in deze thread voor mij, omdat dit de enige manier is waarop mijn gasttoevoegingen in VBox hebben gewerkt. Ik heb mijn gebruiker vooraf aan de vboxusers-groep toegevoegd, kan dit helpen? - Erikas


Hier zijn de stappen die ik heb uitgevoerd die uiteindelijk werkte, maar als hierboven genoemde gebruiker 'pcworld' is het mogelijk dat alleen de laatste opdracht daadwerkelijk vereist was. Ik zal het nooit weten, maar ik wil delen voor het geval dit iemand anders helpt:

sudo apt-get install virtualbox-guest-additions-iso
sudo apt-get update 
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install virtualbox-guest-x11

En vergeet niet om je VirtualBox-instantie in te stellen voor gebruik als een 128 MB video-ram en 3D-versnelling inschakelen onder het gedeelte "Weergave" voor je instantie, voor goede prestaties.


13
2017-09-20 02:27



Na het installeren van docker in vagrant had ik die fout met Guest Addition. sudo apt-get dist-upgrade deed het. Bedankt Clay. - Robert Gabriel


Dit werkte voor mij voor een Ubuntu Server 14.04 guest VM (geen GUI):

Bewerken: werkt ook met Ubuntu Server 15.04 en 16.04

1) Installeer dkms. Vanaf de gastrun:

sudo apt-get install dkms

2) Selecteer vanuit het VirtualBox VM-venstermenu: Apparaten -> Voeg CD-afbeelding gast-toevoegingen in ...

3) Gebruik blkid om het CD-ROM-apparaat te identificeren. Vanaf de gastrun:

sudo blkid

Een van de regels in de uitvoer zou er als volgt uit moeten zien:

/dev/sr0: LABEL="VBOXADDITIONS_4.3.16_95972" TYPE="iso9660"

Het eerste deel (/dev/sr0) is de naam van het CD-ROM-apparaat.

4) Monteer de CD (vervang /dev/sr0 op de apparaatnaam die hierboven is gevonden):

sudo mount /dev/sr0 /media/cdrom/

5) Voer het installatieprogramma Guest Additions uit:

sudo /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run

6) Start de gast opnieuw op.


10
2018-06-08 16:08



sudo sh /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run  De sh was nodig omdat de CD was gemount zonder toestemming. - Steve Pitchers
Hallo @DavidLevesque, ik ben in 16.04 geprobeerd maar helaas kan ik het niet laten lopen. Ook heb ik geprobeerd met --nox11 parameters. Heb je enig idee? - efkan
@efkan Tenzij u meer details verstrekt, heb ik geen idee. Het werkte voor mij met Ubuntu 16.04. - David Levesque
@DavidLevesque heb je gelijk :) Ik gebruik VirtualBox v5.0.26 op Windows 10. En ik installeer Ubuntu Server 16.04.1 in VirtualBox. (De server heeft geen X Window System) Daarna volgde ik de stappen die hier zijn: en.ig.ma/notebook/2012/...    . Vervolgens start ik opnieuw op en probeer ik actie voor kopiëren en plakken uit te voeren, maar ik zie geen actie. Bedankt. - efkan


Hier zijn de handmatige stappen om te installeren VirtualBox gastopnamen kernelmodules in de VM:

 1. Download het ISO-bestand, bijvoorbeeld

  wget http://download.virtualbox.org/virtualbox/5.0.20/VBoxGuestAdditions_5.0.20.iso -P /tmp
  
 2. Mount het ISO-bestand:

  sudo mount -o loop /tmp/VBoxGuestAdditions_5.0.20.iso /mnt
  
 3. Installatie uitvoeren (toevoegen -x na sh debuggen):

  sudo sh /mnt/VBoxLinuxAdditions.run
  

Om de juiste versie van het ISO-bestand te vinden, controleert u het op: http://download.virtualbox.org/virtualbox/


Als u Vagrant gebruikt, is de installatie veel eenvoudiger door deze opdrachten te volgen:

vagrant plugin install vagrant-vbguest
vagrant up
vagrant vbguest

8
2017-11-03 10:19



Met deze stappen kon ik eindelijk een terminal op volledig scherm gebruiken. Mijn host-besturingssysteem is Windows 7, VirtualBox versie 5.1. Mijn gast-besturingssysteem is Ubuntu 16.04.1 LTS. Ik heb ook de volgende twee regels in / etc / default / grub: GRUB_GFX_MODE = 1600x1200 en GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX = houden - James Nicholson
Absoluut een onderschat antwoord - supereenvoudig en u kunt een nieuwere versie van de gasttoevoegingen installeren dan mogelijk beschikbaar is in uw apt-repo. Het is ook niet nodig om een ​​virtueel CD-ROM-station aan uw gast toe te voegen! - bonh
Beste antwoord. IDK waarom alle andere antwoorden onnodige stappen nemen, zoals het bouwen vanaf de bron of het maken van virtuele schijven. - sudo