Vraag Hoe installeer je Mozart 1.4.0 op Ubuntu?


Ik heb de instructies nodig voor het installeren van het Mozart-programmeersysteem op Ubuntu 12.04.


1
2017-09-24 01:29


oorsprong


Wat is Mozart ?? - mikewhatever
Mozarts webpagina: mozart.github.io. Er werd een antwoord geplaatst, waarom was dit gesloten? - Eric Carvalho


antwoorden:


De officiële website van Mozart stelt voor het pakket mozart, mozart-doc en mozart-stdlib te installeren vanuit het Ubuntu Software Center. Maar hier is de hele enchilada. Per Ubuntu-wiki:

Mozart 1.4.0 installeren

Installatie-instructies voor Ubuntu 64-bit

De officiële website van Mozart stelt voor het pakket te installeren mozart, mozart-doc en mozart-stdlib van het Ubuntu Software Center. Doe dat niet als u een 64-bits versie van Ubuntu gebruikt. Deze pakketten zijn gebroken voor deze architectuur.

Volg in plaats daarvan de onderstaande instructies

  1. Installeer het pakket "ia32-libs", het 32-bits "libx11-6" -pakket (bijv. "Libx11-6: i386"), het 32-bits "libgmp10" -pakket (dwz "libgmp10: i386") en GNU / Emacs .

  2. Download dit deb-bestand.

  3. Open uw bestandsbeheerder (bijv. Nautilus) en dubbelklik op het gedownloade bestand. Het opent het met het Ubuntu Software Center. Als dit niet het geval is, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en kiest u "Openen met andere toepassing ..." en selecteert u vervolgens het Ubuntu-softwarecentrum.

  4. Het Ubuntu Software Center zegt "Installeer dit bestand alleen als u de oorsprong vertrouwt", dit is normaal. Klik op de knop Installeren, authenticeer zoals gevraagd en wacht tot de installatie is voltooid. Als het klaagt over afhankelijkheidsproblemen, controleer dan of u het punt 1 van de sectie Installatie-instructies voor Ubuntu 64-bit van deze wiki correct hebt uitgevoerd.

    Om het resterende gedeelte van de standaardbibliotheek van Mozart te installeren, installeert u de mozart-stdlib pakket. U kunt het document ook verkrijgen door het te installeren mozart-doc pakket.

Installatie-instructies voor Ubuntu 32-bit

Waarschuwing: als u een 64-bits versie van Ubuntu gebruikt, raadpleegt u het betreffende gedeelte hierboven!

Zoals aanbevolen door de officiële website van Mozart, installeer eenvoudig de mozart pakket en de mozart-stdlib pakket. U kunt het document ook verkrijgen door het te installeren mozart-doc pakket.

Probleemoplossen

Grafische engine (tk.exe) is vastgelopen of kon niet worden gestart

Als u de volgende foutmelding krijgt

Grafische engine (tk.exe) is vastgelopen of kon niet worden gestart

bij het starten van Mozart. Dat is misschien omdat u een van de drie 32-bits pakketten mist die u moest installeren. Controleer dus of je het "ia32-libs" -pakket, de 32-bit, hebt geïnstalleerd libx11-6 pakket (i.e. libx11-6:i386) en 32-bits libgmp10 pakket (i.e. libgmp10:i386).

Maar zelfs als u dat doet, kunt u nog steeds hetzelfde probleem krijgen. Als je gaat naar: /usr/lib/mozart/platform/unknown-unknown$ en typ: linux32 ./tk.exe en je krijgt zoiets als

./tk.exe: error while loading shared libraries: libtk8.4.so.0: wrong ELF class: ELFCLASS64

Dat betekent dat tk.exe nog steeds de verkeerde arch bibliotheek vindt. Ik heb het kunnen repareren door er een symbolische link in te maken /usr/lib/mozart/platform/unknown-unknown/lib naar de bibliotheken geïnstalleerd door dit pakket in /usr/lib32. Ik hoop dat dit helpt, het werkte voor mij.

Kan module niet koppelen

Als u een foutmelding krijgt zoals de volgende

%********************** Error: module manager *******************
%**
%** Could not link module
%**
%** Could not load functor at URL: x-oz://system/wp/QTk.ozf
%**--------------------------------------------------------------

je mist waarschijnlijk een deel van de standaardbibliotheek van Mozart. Zorg ervoor dat u het "mozart-stdlib" -pakket hebt geïnstalleerd zoals hierboven wordt aanbevolen.


4
2017-09-24 02:41Kun je ook instructies geven over hoe dat te doen? - Seth♦
32bit of 64? was er een bepaald onderdeel als de officiële instructies (help.ubuntu.com/community/Mozart) waar heb je last van? - Andrew Sanders
Nee, het is beter om zoveel mogelijk vitale informatie op te nemen in uw antwoord;) Als u instructies zou kunnen geven voor beide architecturen zou het geweldig zijn! - Seth♦
Zal ik doen. Bedankt voor de tip. Wordt knippen, kopiëren of plakken als slechte vorm beschouwd? De community-documenten zijn behoorlijk streng. - Andrew Sanders
Kopiëren en plakken is acceptabel vanuit sommige bronnen (zoals de Ubuntu Wiki), zorg er alleen voor dat u uw referenties citeert. - Seth♦