Vraag Wijzig de kleur van de opdrachtregel.


Ik dacht dat gekleurde tekst gewoon iets was dat gedicteerd was door de voorkeuren van mijn kabouterterminal, maar ik heb ontdekt dat daar iets meer aan de hand is, omdat wanneer ik op mijn ubuntu VPS zit, tekst die moet worden gekleurd (git-commando's bijvoorbeeld) gewoon wit.

Dus mijn eerste vraag is: waarom hebben mijn vps geen kleuren en kan ik ze relatief gemakkelijk "terug" krijgen?

Ten tweede, net zo dat er een visueel onderscheid is tussen mijn lokale terminal en de VPS, is er een configuratiebestand op de server die ik kan bewerken, zodat alle tekst die normaal wit zou zijn nu geel is of zoiets?

Een paar keer ben ik in verwarring geraakt en realiseerde ik me dat ik me op mijn VPS heb ingelogd: P


1
2018-05-09 10:32


oorsprong


Welke shell gebruik je op je server? U kunt dit controleren met ps -p $$. - Louis Matthijssen


antwoorden:


Er zijn verschillende bestanden / opties die dit voor verschillende programma's regelen. Bijvoorbeeld om te krijgen ls tp print in kleur, je kunt gebruiken ls --color=tty (die standaard is ingesteld op Ubuntu). Voor grep, je kunt gebruiken grep --color=auto. Dit wordt afgehandeld door de programma's zelf, dus het is niet ingesteld in de terminalemulator of de shell. Hoe dan ook, om deze twee opties in te schakelen, kunt u aliassen voor hen maken. Bewerken (of maken als niet daar) ~/.bash_aliases en voeg deze regels toe:

alias grep='grep --color'
alias ls='ls --color=tty'

Open vervolgens een nieuwe terminal (of voer uit . ~/.bash_aliases) en je hebt gekleurd ls en grep output.

Hoe dan ook, voor git, dit is ingesteld in uw ~/.gitrc bestand (zie bijvoorbeeld hier). De eenvoudigste truc zou zijn om de kopie van uw machine naar de server te kopiëren.


Wat het onderscheiden van de terminals betreft, zou de eenvoudigste benadering zijn om uw prompt te kleuren (PS1). Dit is ingesteld ~/.bashrc. U kunt meer details vinden hier en een app die het vereenvoudigt hier maar bijvoorbeeld, zou je zoiets als dit kunnen gebruiken:

PS1='\[\033[01;33m\]\u@\h\[\033[01;34m\] \W \\$\[\033[00m\] '    

Die produceert:

enter image description here

en

PS1='\[\033[01;38m\]\u@\h\[\033[01;31m\] \W \\$\[\033[00m\] '    

Die produceert:

enter image description here


4
2018-05-09 12:34