Vraag Welke alternatieven voor Skype van FLOSS zijn beschikbaar? [Gesloten]


Gezien de langzame ontwikkelingssnelheid van Skype voor de GNU / Linux-versie en de recente overname door Microsoft, ben ik op zoek naar alternatieve software.

Wat FLOSS (gratis / libre / open-source software) Skype-alternatieven zijn beschikbaar?


76


oorsprong


Is kiezen voor normale telefoons een vereiste voor u? - Nicolas Raoul
Bedoel je niet FOSS? Waar staat FLOSS voor? - Marco Ceppi♦
en.wikipedia.org/wiki/FLOSS - vartec
@Marco Ceppi gratis / libre / open-source software. - Lincity
Welke functies biedt het alternatief? Ik denk aan chatten, stemmen, conferentiegesprekken, videogesprekken en het delen van schermen. Hoe omgaan ze vreemde firewalls, dat wil zeggen in een hotel of achter een 'big corp'. firewall. - Johan


antwoorden:


SIP-clients

Dit zijn allemaal SIP-clients, wat betekent dat ze allemaal kunnen worden gebruikt om elkaar te bellen en ze hebben alleen een SIP-adres nodig (zoals uw mobiele nummer). U kunt gratis een SIP-adres krijgen van veel providers (Ekiga, jit.si, IPTel), sommige daarvan (sip2sip.info, ippi.com, localphone.com, nonoh.net) hebben ook PSTN-gateways in het normale telefoonnetwerk waarmee u normale gesprekken van / naar uw SIP-client kunt maken en ontvangen (tegen betaling). Om verschillende redenen werken sommige clients mogelijk niet met sommige providers (bijvoorbeeld voor Nonoh en Iptel, Blink werkt maar Jitsi, Ekiga en Linphone doen dit niet).

Ekiga (beschikbaar in het softwarecentrum)

Hier is documentatie voor eerste gebruik voor ekiga.

Hier is documentatie over het gebruik van de functie PC to Phone in ekiga.

Ekiga (voorheen bekend als GnomeMeeting) is een open source SoftPhone, Video Conferencing en Instant Messenger-applicatie via internet.

Ring (beschikbaar in het softwarecentrum)

Ring is vrije software voor universele communicatie die de vrijheden en privacy van zijn gebruikers respecteert. Het ondersteunt SIP-accounts. Ring is beschikbaar onder de GNU GPL-licentie, versie 3.

Twinkelen  (beschikbaar in het softwarecentrum)

Twinkle is een softphone voor uw spraak via IP en instant messaging-communcaties met behulp van het SIP-protocol. U kunt het gebruiken voor directe IP-telefoon naar IP-telefooncommunicatie of in een netwerk met behulp van een SIP-proxy om uw oproepen en berichten te routeren.

Yate VoIP (beschikbaar in het softwarecentrum)

YATE is een telefonie-engine gericht op het creëren van een telefoonserver die goed genoeg presteert om te voldoen aan PBX-vereisten en ook flexibel genoeg is voor complexe Gateway- en IVR-oplossingen.

YateClient gebruikt dezelfde telefoniecode om een ​​software-desktop VoIP (SIP, H.323, IAX2) -telefoon te produceren. yate-qt4 gebruikt dit om een ​​dergelijke telefonie te bieden

qutecom  (beschikbaar in het softwarecentrum)

QuteCom is een community van enthousiastelingen en ontwikkelaars, die gratis softwareproducten maken met betrekking tot communicatie via IP. Het vlaggenschipproduct van het QuteCom-project is een softphone waarmee u gratis pc-naar-pc-video- en spraakoproepen kunt maken en al uw IM-contacten op één plek kunt integreren.

Linphone (beschikbaar in het softwarecentrum)

Linphone is een internettelefoon of Voice Over IP-telefoon (VoIP).   Met linphone kunt u vrij communiceren met mensen via internet   met directe stem, video en tekst   messaging.   Linphone maakt gebruik van het SIP-protocol, een open standaard voor   internettelefonie. Je kunt gebruiken   Linphone bij elke SIP VoIP-operator,   inclusief onze gratis SIP-audio / video   service

Jitsi

Jitsi - Open Source Video-oproepen en chatten   Beveiligde videogesprekken, vergaderen, chatten, desktop delen, bestandsoverdracht, ondersteuning voor uw favoriete besturingssysteem en IM-netwerk. Dit alles, en meer, in Jitsi - de meest complete en geavanceerde open source communicator. Geïmplementeerd in Java.

Knipperen

Een state-of-the-art, eenvoudig te gebruiken SIP-client   Beschikbaar voor Mac, Windows en Linux. Uitgebreide controle over de details van het protocol. Blink is het eindresultaat van gecumuleerde kennis die vele jaren is opgebouwd door ontwikkelaars die hebben gewerkt aan de ontwikkeling van populaire open-source SIP-infrastructuursoftware en relevante IETF- en SIPIT-evenementen hebben bijgewoond waar het SIP-protocol is ontwikkeld en getest 18. Geïmplementeerd met Qt.


54Het is ook mogelijk om normale telefoons vanaf een slokgateway te bellen. Localphone.com is een goed voorbeeld, maar er zijn nog veel meer. Een ander voorbeeld is SIPSorcery, dat kan worden gebruikt om verbinding te maken met vele services. - user17311
Maar aan de andere kant, je hebt geen contactlijst, zoals met skype - JochenJung
@JochenJung o echt? ekiga.org/sites/all/themes/ekiga_net/images/Address_Book.png - Lincity
met deze vele klanten denk ik dat dit moet worden omgezet in een community wiki-antwoord, waarbij elke klant een individueel antwoord is - Cas
Hoe zit het met Mumble ?? wiki.mumble.info/wiki/Main_Page - danger89


U kunt Empathy gebruiken (vooraf geïnstalleerd in Ubuntu) in plaats van Skype.

Voor gebruikers van Windows, OS / X kunt u hen vragen om Google Voice en Video Chat te installeren, http://www.google.com/chat/video

Empathie en Google Voice en Videochat zijn compatibel met elkaar, dus je kunt spraak- en videochats gebruiken!

Er is een optie voor VoIP (SIP) -ondersteuning in Empathy. U installeert de telepathy-sofiasip pakket om SIP-ondersteuning toe te voegen. Het is misschien nog niet uitstekend, maar je kunt het werk wel gedaan krijgen.

Bovendien, met Empathy heb je veel extra opties (niet gevonden in standaard Skype), inclusief

  • u hebt de optie voor extern bureaublad voor uw chatcontacten (vooraf geïnstalleerd)
  • je kunt SSH gebruiken op de computer van je contacten (vereist pakket om te installeren)
  • je kunt samenwerken met je contacten bij het schrijven van een document met gedit (zien gedit-collaborate).

19Hoe stel je de telepathie-plug-in in om Ekiga te gebruiken? - Dante Ashton
Er was een poging om Ekiga te laten werken met Telepathy (onderdeel van Google Summer of Code), maar het lijkt erop dat het niet lukte (google for it for more). - user4124


TOX is een open source-project om een ​​codebibliotheek te bouwen voor het instellen van een protocol voor berichten en videogesprekken, dat is begonnen met de privacy van gebruikers in gedachten. Het biedt en API, of kern, rond welke front-ends of clients van gebruikers kunnen worden gebouwd.

Er zijn drie Tox-clients in ontwikkeling voor Linux:

. Venijn - een platformonafhankelijke grafische gebruikersinterface voor Tox, geschreven in Vala met behulp van GTK +. Installatie-instructies.

. meeldauw - een platformonafhankelijke grafische gebruikersinterface voor Tox geschreven in Racket die libtoxcore-racket gebruikt. In een zeer vroeg pre-alfa stadium.

. Qt GUI voor Tox - een platformonafhankelijke front-end voor Tox Core geschreven in Qt5 en C ++. De ontwikkeling bevindt zich in een zeer vroeg stadium en gebruik buiten het testen wordt niet geadviseerd.


7

Niet FLOSS maar je kunt gebruiken Spraak- en videochat van Google vanuit de browser.


1-1, de kop zegt specifiek "FLOSS". - l0b0
... en het is alleen beschikbaar in de VS. - Piskvor
@Piskvor: was de laatste keer dat u incheckte zoals in 2007? - vartec
@vartec: 2010; Ik kan echter niets nieuws vinden dat nieuwer is dan dit: googlemobile.blogspot.com/2010/06/... - noteer de 'Update' aan het eind. Ja, ik ben me ervan bewust dat je allerlei soorten cheques kunt namaken, maar sommige mensen hebben misschien volledig legitieme oplossingen nodig. - Piskvor
@vartec: Update: de laatste keer dat ik het controleerde, was vandaag, 2011-05-12. Nee, nog steeds niet beschikbaar buiten de VS. - Piskvor


De meest populaire tool is Jitsi. Het is een Versleutelde tekst-, spraak- en videoberichten voor meerdere platforms.

logo

Meer van de Startpagina:

Jitsi (voorheen SIP Communicator) is een audio / video en chat   communicator die protocollen ondersteunt zoals SIP, XMPP / Jabber,   AIM / ICQ, Windows Live, Yahoo! en vele andere handige functies.

U kunt meer alternatieven voor Vrije Software vinden voor Close Systems PRISM BREAK.


1