Vraag Kan geen nieuwe taak krijgen om uit te voeren met / etc / crontab en /etc/cron.daily


Ik wil dagelijks een script uitvoeren en bedacht dat ik dezelfde setup zou gebruiken als de andere cron-taken op deze server zijn geconfigureerd - door het script in de /etc/cron.daily map.

Het script werd echter niet 's nachts uitgevoerd - hoewel anderen in de dagelijkse map waren (logboeken werden geroteerd, enz.). Het script is eigendom van root (net als de oorspronkelijke), en de rechten zijn ingesteld op 755 (net als de oorspronkelijke) en het script wordt uitgevoerd als het handmatig wordt aangeroepen.

Ik heb deze gerelateerde vraag gevonden Cron.hourly kan niet worden uitgevoerd maar vind de antwoorden nergens in de buurt van bevredigend - sudo crontab -l vertelt me ​​dat er geen crontab voor root is (hoewel ik weet dat ik er een kan maken), en het zou logischer zijn om dezelfde methode te gebruiken als de vooraf geïnstalleerde jobs in plaats van de cron-configuratie te splitsen.

Iemand die in staat is om te wijzen op iets dat ik misschien heb gemist?

Voor de goede orde - de bestandsnaam van het script is drupal


1
2018-04-29 00:50


oorsprong
antwoorden:


Het is gelukt om te leren hoe je een beetje debugging kunt doen door te gebruiken run-parts -v /etc/cron.daily - en na een uitgeschakeld script (met zijn willekeurige tot 30 minuten slaap) vond ik de foutmelding voor het nieuwe script:

run-parts: failed to exec /etc/cron.daily/drupal: Exec format error
run-parts: /etc/cron.daily/drupal exited with return code 1

Dit kwam echter niet in de syslog terecht - wat nuttig zou zijn geweest.

Toen besefte ik dat ik niet anders had dan een #!/bin/sh directive bovenaan het script - repareerde dat, leidde de opdracht run-parts opnieuw, en alles gesorteerd.


5
2018-04-29 01:13