Vraag Zal ik al mijn gegevens verliezen als ik Windows vervang met Ubuntu? [duplicaat]


Deze vraag heeft hier al een antwoord:

Ik wil Ubuntu OVER Windows installeren. Windows is geïnstalleerd op mijn "C" -partitie. Ik heb ook nog een partitie die 95% van mijn gegevens bevat.

Ik zou echt graag willen weten of ik Ubuntu installeer, zal het al mijn gegevens op de "D" -partitie verwijderen? Of overschrijft het alleen op "C"? Mijn doel is om Ubuntu op "C" te installeren en al mijn "D" partitiedata te behouden.


1
2018-02-14 21:27


oorsprong


Het vervangen van uw besturingssysteem is een behoorlijk serieuze onderneming. Als uw gegevens belangrijk zijn, moet u ABSOLUUT het ergens anders laten back-uppen! Gegevens waarvan geen back-up is gemaakt, zijn gegevens waar u niet om geeft. - evilspoons
Maak een back-up van al uw bestanden voor het geval dat. Als documenten back-uppelen naar Google Drive. Als foto's oplappen om te imgureren of zoiets. - Kamerom


antwoorden:


Nee, u zult uw gegevens niet verliezen. Dit zijn de stappen die u moet nemen:

Choose installation type

Laten we aannemen dat jouw C:/ station is sda1, klik op de Change knop.

enter image description here

Er verschijnt een venster. Hier kunt u de grootte van de partitie, het type en het koppelpunt instellen. Vink het vakje aan Formatteer de partitie, gebruik Ext4 en Mount punt: / wat root betekent.

enter image description here


4
2018-02-14 21:48

Tijdens het installatieproces vraagt ​​het installatieprogramma u heel specifiek welke schijf en partitie u wilt gebruiken om ubuntu te installeren. Het zal alleen wissen en / of herverdelen wat je zegt.


1
2018-02-14 21:35Weet je zeker dat mijn "D" -gegevens niet worden gewist? Ik moet 100% zeker zijn. - user132053