Vraag Hoe kopieer je PWD naar het klembord?


Dus ik denk dat veel mensen deze kwestie hebben doorgenomen waar je SSH in een machine hebt, cd op welk pad je ook moet zijn en realiseer je dan dat je eigenlijk root wilt zijn en niet je eigen gebruiker. Echter, wanneer u sudo su -, log je in als root en word je meegenomen naar root's home directory.

Is er een manier om de PWD te kopiëren voordat ik wegloop? sudo su - en daarna naar cd erna zonder het opnieuw te typen? Zoiets als cd - dat is beschikbaar voor alle gebruikers.


1
2017-09-13 14:11


oorsprong


moet niet sudo su (zonder het laatste streepje) log je in als su zonder de map te wijzigen? - onse


antwoorden:


Een paar dingen.

Eerst moet je bijna nooit sudo su doen. Er is geen reden voor, maar laten we doen alsof je bent in een van de weinige omstandigheden waar je sudo su wilt.

Tweede, sudo su (Nee -) houdt je in je huidige map en brengt je huidige shell-setup (zoals vars en dergelijke) over. Dus je echte antwoord is om te gebruiken sudo su zonder een -. Laten we nu doen alsof je het samen met wilt gebruiken - om een ​​of andere reden (let op: de gebruiken hiervoor zijn verdomd zeldzaam). Het resultaat is dat u zich als root aanmeldt en niet alleen de dingen als root uitvoert.

Ten derde, ervan uitgaande dat je terug wilt komen naar je directory sudo su -ing. Je kunt het beste gewoon kopiëren en plakken, of teruggaan naar de map. Echter, als je erop staat:

sudo su - -c "cd` pwd`; bash "

Ik wil echter benadrukken dat je sudo en su vrijwel zeker verkeerd gebruikt. Het hele punt van sudo (en niet het hebben van een root-account) is dat je dingen als jezelf uitvoert met verhoogde machtigingen. Je omzeilt dat.

Ik stel voor om te lezen:


3
2017-09-13 14:48

Gebruik sudo -s, het opent een nieuwe shell als root, maar blijft in dezelfde directory. Merk op dat ook verschillende andere omgevingsvariabelen van uw gewone gebruiker zullen worden meegenomen.


2
2017-09-13 14:36