Vraag Hoe voer ik Lightroom uit op Ubuntu?


Ik heb geprobeerd de Lightroom-opening met Wine te installeren en het werkte niet. Is er een andere app die Windows-programma's uitvoert?


1
2018-03-08 05:51


oorsprong


Kies een antwoord, want ik zou graag uw feedback willen weten, omdat ik me nu in deze situatie bevind. Wat heb je gedaan? Dank je. - axelbrz


antwoorden:


Je kunt Lightroom installeren met playonlinux, een frontend voor wijn. Veel apps die niet goed op wijn zijn geïnstalleerd, installeren met playonlinux.

sudo apt-get update
sudo apt-get install playonlinux

Als u AMD of Nvidia gebruikt, moet u dit gebruiken met Nvidia- of AMD-stuurprogramma's. Als je intel graphics gebruikt, hebben sommige mensen succes gehad met i5, maar dit werkt mogelijk niet.

U kunt de eigen stuurprogramma's van Nvidia of AMD installeren door op Extra stuurprogramma's te klikken en ze daar vervolgens te selecteren.

Klik hier voor meer info.

Ook hier.


Als alternatief kun je net zo goed gebruiken, nu je Linux gebruikt darktable als een alternatief:

sudo apt-get update
sudo apt-get install darktable

5
2018-03-08 05:58

Probeer gewoon niet te lopen door Wine of iets dergelijks. Ik heb al met veel verschillende configs geprobeerd en mijn enige keuze was om een ​​Windows virtuele machine op Virtual Box te maken en deze met veel bronnen te configureren. Het is te zwaar en helaas proberen veel mensen het niet te laten werken.

Ik zou je dual-boot aanraden (ja ...), deze VM probeert, en dan, darktable. Na één of twee weken aanpassing, zie je dat het beter is dan Lightroom.


0
2017-07-19 21:14Ik heb de Playonlinux-methode geprobeerd. Het werkt, maar zeker, de applicatie is niet volledig bruikbaar. Voor professioneel gebruik, in mijn geval, vertoont het onvoldoende prestaties, zelfs niet in een octacore 16 GB RAM-pc. - akupac