Vraag Wat is het verschil tussen een desktopomgeving en een vensterbeheerder?


Zoals de titel zegt.

Ik heb het heel moeilijk om te proberen te begrijpen wat de verschillen zijn tussen een desktopomgeving en een windowmanager?


BEWERK: Dit is wat ik later ontdekte.

Er zijn in principe drie lagen die op de Linux-desktop kunnen worden opgenomen:

X Windows - Dit is de basis waarmee grafische elementen op het scherm kunnen worden getekend. X Windows bouwt het primitieve raamwerk dat het mogelijk maakt om vensters te verplaatsen, interacties met het toetsenbord en de muis, en tekent vensters. Dit is vereist voor elke grafische desktop.

Window Manager - De Window Manager is het deel van de puzzel dat de plaatsing en het uiterlijk van vensters bepaalt. Window Managers omvatten: verlichting, Afterstep, FVWM, Fluxbox, IceWM, enz. Vereist X Windows, maar geen bureaubladomgeving.

Desktopomgeving - Hier begint het een beetje vaag voor sommigen te worden. Een desktopomgeving bevat een Window Manager, maar hierop wordt voortgebouwd. De Desktop Environment is meestal een veel vollediger geïntegreerd systeem dan een Window Manager. Vereist zowel X Windows als een Window Manager. Voorbeelden van bureaubladomgevingen zijn GNOME, KDE, Kaneel, Xfce onder andere)


77
2017-12-18 21:56


oorsprong
antwoorden:


De vensterbeheerder beheert uw vensters. Het plaatst de raamdecoratie rond de inhoud inclusief de knoppen om te minimaliseren of te sluiten. Hiermee kunt u het formaat van de vensters aanpassen en verplaatsen, bepaalt u welk venster zich bovenaan bevindt. Metacity en Compiz zijn twee voorbeelden vanaf vandaag, twm en fvwm kunnen worden herinnerd door oude mensen zoals ik.

Een desktopomgeving biedt u een algemene gebruikerservaring. Het heeft de panelen, de systeemmenu's, de starters, de statusapplets. Het heeft natuurlijk een vensterbeheerder nodig om de vensters te beheren. Het biedt mogelijk een standaard bestandsverkenner en -viewer. Om te stroomlijnen, kan het zelfs een standaardeditor, terminal-programma of zelfs e-mailer bevatten, allemaal gemaakt om op elkaar te lijken en samen te werken. Gnome, XFCE en KDE zijn op dit moment het meest bekend.


39
2018-01-07 08:16Is de taakbalk (vensternijst) onderdeel van Window Manager of Desktop Environment? - Dan Dascalescu
Ik denk niet dat het erg handig is om een ​​scherp onderscheid te maken. Mijn lieve oude fvwm kwam met verschillende widgets (waaronder pager en vensternijst), maar ik zou fvwm niets meer dan een raambeheerder willen noemen. OTOH, Gnome's of Unity's bars maken geen deel meer uit van de windowmanager. - MPi


Ik zal proberen het kort te houden. Ubuntu nemen voor een voorbeeld:

 • Compiz / Metacity (of KWin, XFWM) zijn vensterbeheerders. Hun doel is om ramen, randen, knoppen enz. Te tekenen.
 • Gnome (of KDE, XFCE) zijn bureaublad omgevingen, omdat ze naast een vensterbeheerder een inlogscherm, panelen en systrys en bepaalde hulpmiddelen voor het configureren en aanpassen van instellingen inpakken.

9
2018-01-07 12:04

Naast vooral ...

Wat is een Window Manager?

Een Window Manager is een stukje software dat vensters beheert, waardoor de vensters kunnen worden geopend, gesloten, verkleind en verplaatst. Het is ook in staat om menu's en opties aan de gebruiker te presenteren. Het bestuurt het uiterlijk van de gebruikersinterface. Met Linux of BSD heb je keuzes. U bent vrij om een ​​willekeurig aantal vensterbeheerders te selecteren, variërend van eenvoudige en eenvoudige (van laag tot laag en CPU) tot uitgebreide functies. Er zijn ongeveer 17 "mainstream" vensterbeheerders en minstens 70 anderen.

Hier is een korte lijst met enkele van de meer populaire:

 • fvwm2
 • twm
 • mwm
 • WM2
 • AfterStep
 • verlichting
 • WindowMaker
 • IceWM
 • Zaagvis
 • Zwarte doos
 • Fluxbox
 • en MetaCity

Voor een echt mooie website die ze allemaal opsomt, probeer www.plig.org/xwinman/ .

Wat is een desktopomgeving?

Een bureaubladomgeving (DE) staat meestal op een Window Manager en voegt veel functies toe, waaronder panelen, statusbalken, slepen-en-neerzetten en een reeks geïntegreerde toepassingen en hulpmiddelen. Gebruikersoordelen over besturingssystemen zijn in feite meestal gebaseerd op één ding: de desktopomgeving. Natuurlijk is de DE slechts een klein onderdeel van een besturingssysteem en in Linux- en Unix-systemen kunnen de Window Manager en / of DE worden vervangen of sterk worden aangepast zonder licentieovereenkomsten van eindgebruikers te schenden.

De meest populaire bureaubladomgevingen voor Unix / Linux zijn:

 • GNOME
 • KDE
 • CDE
 • XFce

(Natuurlijk zijn er anderen.)

hoffelijkheid  http://www.vanemery.com/Linux/XoverSSH/X-over-SSH2.html 

Verheugen....


9
2017-08-31 19:38

IMHO de term Desktop Environment komt voort uit de term Window Manager. Zoals een Desktop Environment een set software / tools is die de complexe visuele interface (s) van vandaag tussen mens en computer bouwt, terwijl Window Manager alleen dient voor het creëren van een eenvoudige grafische interface (s) (ik herinner me XWindows op het Silicon Graphics station in 1995) :)).

Vriendelijke groeten, Vincenzo


1
2017-12-18 22:44