Vraag Hoe kan ik meer pictogrammen openen en inschakelen in het systeemvak?


Dus ik ben een beetje aan het rotzooien met Natty en ik zag dat alle apps die normaal gesproken het systeemvak zouden gebruiken (of "systeemvak"?) Daar niet worden weergegeven. Is dat een fout, of is dat de manier waarop het zal zijn? Ik heb gehoord dat Ubuntu helemaal van die functie af is. Is er een manier om het terug toe te voegen? Ik bedoel, ik vond het ook niet echt leuk, vooral niet wanneer er apps waren die het onnodig gebruikten, maar ik kan CryptKeeper nu helemaal niet gebruiken, of easycrypt, en ik weet niet of Dropbox is gesynchroniseerd zonder Nautilus te openen .


77
2018-03-17 09:11


oorsprong
antwoorden:


Vanaf Ubuntu 13.04 moet je de applicaties op de witte lijst zetten als je toegang tot het systeemvak wilt toestaan.

Installeer eerst dconf-tools vanuit het softwarecentrum (of door klik hier) Druk vervolgens op alt+F2 en ga naar binnen dconf-editor en voer het uit.

dconf-editor alt-f2 dialog

Navigeer nu naar Desktop -> Unity -> Panel.

configuration editor (dconf-editor) desktop.unity.panel

Verander nu de waarde van de systray-whitelist in

"all"

Merk op dat het instellen van dit op "alles" waarschijnlijk zal leiden tot andere fouten, omdat het oude systeemvak niet wordt onderhouden, maar overweeg om applicaties toe te voegen die je individueel nodig hebt in plaats van alles gewoon in te schakelen. Je kunt het terugzetten naar de standaardwaarden door deze vraag te bekijken:

Houd er rekening mee dat het systeemvak in 13.04 en nieuwer volledig is verwijderd en dat oudere applicaties die nog niet zijn geporteerd, moeten worden bijgewerkt:


56
2018-04-17 15:23Ik heb het geprobeerd voor lastfm, maar a) Ik kan niet in het "ding" van Alt-F2 plakken (dus ik heb het getypt), en b) noch 'lastfm' noch 'last.fm' in de lijst (zoals de alleen invoer) toegestaan ​​dat het lastfm-pictogram wordt weergegeven in het systeemvak. - blueyed
@blue Als u dit opent als een vraag (en aangeeft wat de exacte last.fm-toepassing die u gebruikt, is), zouden we een oplossing moeten kunnen vinden. - belacqua
deed hetzelfde voor pidgin, maar het pictogram wordt nog steeds niet weergegeven. heeft al een vraag in askubuntu geplaatst, maar geen reactie. - Praveen Sripati
Merk op dat de sleutel om 12.10 uur is /com/canonical/unity/panel/systray-whitelist. - Felix


Kopieer en plak in Terminal deze opdracht

gsettings set com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist "['all']"

De tip komt van deze website;

http://www.webupd8.org/2011/04/how-to-re-enable-notification-area.html


24
2018-03-17 14:26... om de verandering onmiddellijk zichtbaar te maken, herstart ook de eenheid met unity (in terminal of in Alt-F2 launcher), of logout / login of reboot - cfi
Deze truc werkte voor 12.10 ... er was geen optie om deze gconf-editor te doen - puneet
@puneet: het is dconf, niet gconf - MestreLion


Je kunt Dropbox upgraden, want in de nieuwste builds heeft het een indicator op Ubuntu. Voor andere toepassingen, als de ontwikkelaars geen indicatorondersteuning voor hen toevoegen, kunt u ze gewoon witlisten zoals Alaukik zegt, en ook de ontwikkelaar op de hoogte brengen dat ze de toepassing moeten repareren.


7
2017-10-31 12:26

De huidige witte lijst met systrays weergeven:

gsettings get com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist

Om op de witte lijst te zetten alle systray-indicatoren:

gsettings set com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist "['all']"

Naar toevoegen een toepassing op de whitelist, vervanger MYAPP aan het einde van deze regel:

gsettings set com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist "$(gsettings get com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist | sed -e "s/]$/, 'MYAPP']/")"


7
2018-04-24 23:17Heeft iemand dit getest op Ubuntu 12.04? Het werkte niet voor mij (het werkte aan eerdere versies) - saeedgnu
Vanaf nu werkt het zonder probleem op Ubuntu 12.10. - uygar.raf
@ilius Deze opdrachten werken op 12.04. - Cas
Werkt niet op Ubuntu 13.04 - Itai Ganot
Werkt niet op Ubuntu 14.04 LTS. - musiphil


In plaats van het te veranderen in 'alles' stel ik voor om de naam van de gewenste applicatie aan de lijst toe te voegen. Hiermee vermijdt u allerlei problemen met paneel veroorzaakt door de "all" waarde.

Bijvoorbeeld drweb-indicator ontbrak, dus ik probeerde de opdracht die dr web-antivirus uitvoert op de witte lijst te zetten. De waarde was als ['JavaEmbeddedFrame', 'Wine', 'Update-notifier']. Ik heb het veranderd naar ['JavaEmbeddedFrame', 'Wine', 'drweb-cc', 'Update-notifier'], dan logde ik uit en logde ik in, en de indicator was op het paneel.


1

De beste manier en Ubuntu-versieonafhankelijk is om dconf-editor uit te voeren en deze string "systray-whitelist" (ctrl + F) te vinden (tenzij deze wordt gewijzigd ...)

U kunt de waarde ervan eenvoudig [[alle]] bewerken, u kunt deze herstellen door ook op de knop "standaard instellen" te klikken.

Of zoek één voor één welke pictogrammen u wilt laten zien en voeg ze daar toe.


1