Vraag Weird logout, system freeze and restart problem [gesloten]


Ik heb dit rare probleem waarbij mijn systeem plotseling opnieuw opstart of gewoon vastloopt. Soms wordt ik gewoon uitgelogd bij Ubuntu en moet ik opnieuw inloggen.

Niet zeker of de bijbehorende, maar soms programma's ook crashen. Chrome (kan het gevolg zijn van dev-versie), Skype, etc.

Zijn er logboeken die ik kan controleren wat er is gebeurd of dat er iets is gecrashed / mislukt.

Welke tests moet ik proberen uit te voeren? Memtest of misschien wat HDD gerelateerd?

Postscriptum Ik heb 10.10

Bewerk: Het probleem is nu serieuzer geworden. Ik heb dit probleem in de laatste 15 minuten 10 keer vaker aangepakt. Twee keer werd het opgehouden en soms werd ik zonder reden afgemeld. Toen het systeem deze keer ophing, zag ik dat Caps lock & Scroll lock knipperden.

Zou het kunnen zijn vanwege sommige programma's?


2
2018-04-24 16:51


oorsprong


Kun je een lijst maken van alle programma's van derden die je hebt geïnstalleerd? - alexy13
@ alexy13 Aangezien 11.04 uit is, zal ik proberen een nieuwe installatie uit te voeren. Het zou beter zijn om dit niet te moeten oplossen. Als het probleem opnieuw optreedt, op de een of andere manier vanwege wat ik heb geïnstalleerd en gebruikt, dan kom ik hierop terug. - Ashfame
Ik heb een nieuwe installatie van 11.04 gedaan, dus dit probleem is opgelost, maar ik zal de vraag open laten voor het geval iemand in een dergelijk geval de details wil invullen over het oplossen van problemen. - Ashfame
Deze vraag moet in plaats daarvan worden ingediend als een foutenrapport, bedankt! Instructies hier. - Jorge Castro


antwoorden: