Vraag Hoe kan ik de laatste cd-opdracht ongedaan maken?


Is er een manier om terug te gaan naar de vorige werkmap na het doen van een cd naar een andere directory?

Mijn use-case is dat ik een directorystructuur doorloop voor een Java-project, en ik verwacht dat de huidige directory slechts één submap heeft. Dus ik typ cd en druk op tab en invoeren tamelijk snel. echter, de tab mislukt, omdat ik ten onrechte een submap verwachtte, terwijl er in feite meer zijn. Dus nu heb ik net geëxecuteerd cd, en ik ben nu in mijn thuismap, in plaats van het Java-project. Is er een manier om dit ongedaan te maken? cd en spring terug naar de map waarin ik was?


77
2017-07-16 18:18


oorsprong




antwoorden:


Je kunt gebruiken cd - om terug te gaan naar je vorige locatie, ongeacht waar dat was.


125
2017-07-16 18:22



Nou ... zelfs na jaren op Ubuntu wist ik dat niet. Bedankt - andybleaden


cd - is geweldig om een ​​niveau terug te gaan, maar als je merkt dat je een paar niveaus terug wilt gaan, bekijk dan dit script:

acd_func.sh

Het is geweldig. cd -- om je geschiedenis te zien, en cd -3 om 3 niveaus terug te gaan, bijvoorbeeld.


19
2017-07-17 01:04



Wow ... een link naar geocities. Nu is er een URL die ik in lange tijd niet heb gezien. <insert Obi-wan JPG> - Michael Butler
de kern van deze opmerking. <jpg Yoda invoegen> - Donbhupi


Je kan ook gebruiken pushd en popd om de mappenstapel te gebruiken :)

Wat info hier


15
2017-07-16 22:19





Daarnaast, cd .. kan je meenemen terug naar de werkdirectory's ouder directory en vervolgens kan de opdracht zo nodig worden herhaald totdat u zover bent als u wilt. Sterker nog, elke keer dat het wordt opgeroepen, gaat het terug door de mappenboom, die uiteindelijk zou eindigen / (de hoofdmap) als je bleef maar het commando herhalen.

In contrast, cd - maakt in de vorige werkdirectory de huidige werkdirectory (die bekend staat als .), en met welke exacte locatie in het bestandssysteem kan worden gevonden pwd.

Dus beide cd .. en cd -  kan handig zijn in verschillende omstandigheden bij het navigeren door de mappenboom, hoewel ze dat wel doen verschillen in de bovengenoemde opzichten. Misschien is de meest bruikbare opdracht na veel plezier te experimenteren met deze twee commando's cd, waarmee u terugkeert naar de thuismap.


5
2017-08-10 20:50





De beste manier om dit te doen om terug te gaan is cd -Maar als je veel levels tegelijk wilt overslaan, kun je het beter gebruiken cd .. voor één niveau, cd ../.., voor twee, cd ../../.. voor drie en een ... een leuke manier om het snel te doen is dit script:

#!/bin/bash
printf "Number of folders to move back: "
read TIMES
BACKCHARS=../
BACK=$(for i in `seq $TIMES`; do printf $BACKCHARS; done)
cd $BACK

-1
2018-06-02 19:19



hardlopen cd in een script heeft geen invloed op de bovenliggende shell. U moet dit in een shell-functie plaatsen om nuttig te zijn. - wjandrea
soortgelijk: up(){ local n="$1"; while ((n--)); do path+='../'; done; cd "$path"; } - wjandrea