Vraag Hoe een tweede swappartitie veilig te verwijderen?


Allereerst heb ik geprobeerd Ubuntu te installeren, maar er is iets misgegaan en de installatie is onderbroken. Toen probeerde ik opnieuw te installeren en het werd met succes geïnstalleerd.

En er was nog een partitie van ongeveer 600 Mb, maar die heb ik verwijderd met Disk Utility . En ik moest grub van een live-CD herstellen.

maar waarom is /dev/sda4  nu uitgebreid en bevat 2 linux swap? En hoe kan ik de andere linux swap verwijderen? en hoe maak je er één Linux-partitie van met één swap?

enter image description here

enter image description here


Wanneer ik probeer te verwijderen /dev/sda5

Ontkoppel alle logische partities waarvan het aantal hoger is dan 5. enter image description here


5
2018-05-26 10:00


oorsprong
antwoorden:


ik weet het niet zeker waarom je systeem eindigde met 2 swap partities, maar het is eenvoudig te repareren.

 • Ik raad aan om te gebruiken gparted in plaats van fdisk of Disk Utility. U kunt de "extra" swappartitie verwijderen en de grootte van de anderen wijzigen om de vrijgekomen schijfruimte te claimen. Het zal u ook vertellen of beide swap partities daadwerkelijk worden gebruikt of niet. Erg behulpzaam. gparted wordt niet standaard geïnstalleerd, maar is beschikbaar voor installatie in de repository's. Het is ook vooraf geïnstalleerd in Live-sessies vanaf de Ubuntu-installatie-cd / USB.

 • Over de uitgebreide partitie: met behulp van een traditionele partitietabel kunt u slechts 4 primaire ("niet-uitgebreide") partities hebben. Omdat je al 3 NTFS / Windows hebt en je hebt nog 2 extra nodig voor Ubuntu (OS en Swap), kan dit alleen met behulp van een uitgebreide partitie. Dus je 4 primaire partities zijn de 3 NTFS + + Extended (de extended partitie zelf neemt 1 "slot" in beslag), en de andere partities zijn binnen de extended.

 • Gebruik makend van gparted, controleer de status van uw swap partities. Als ze zijn vergrendeld, wordt deze momenteel door het systeem gebruikt. Noteer hun status en bepaal welke u wilt behouden en welke u wilt verwijderen. Klik ook met de rechtermuisknop op beide, ga naar informatie en noteer hun UUID (sudo blkid werkt ook).

De mogelijke scenario's zijn:

1 - Degene die je wilt verwijderen wordt NIET door het systeem gebruikt: leuk, gewoon de partitie verwijderen.

2 - Beide swaps worden gebruikt door het systeem: klik met de rechtermuisknop op degene die u wilt verwijderen, selecteer Swapoff. Om dat permanent te maken, verwijdert u de vermeldingen ervan /etc/fstab en /etc/initramfs-tools/conf.d/resume (de regels verwijderen die overeenkomen met de UUID). Nu kunt u de partitie veilig verwijderen.

3 - Alleen degene die je wilt verwijderen wordt gebruikt, degene die je wilt houden is niet: klik met de rechtermuisknop op degene die u wilt verwijderen, selecteer Swapoff. Klik met de rechtermuisknop op de andere en selecteer Swapon. Bewerk /etc/fstab en /etc/initramfs-tools/conf.d/resume, en vervang de UUID van de een naar de ander. Verwijder de ongewenste partitie.

Als er wijzigingen worden aangebracht in /etc/initramfs-tools/conf.d/resume, gebruik de volgende opdracht om de wijzigingen toe te passen:

sudo update-initramfs -u

Als je vragen hebt over het antwoord, vraag het dan gerust!


7
2018-05-26 10:56Als ik ooit zoiets heb gedaan, zou ik kunnen raden dat de reden dat je twee partities hebt, ligt in de manier waarop Ubuntu automatisch een station instelt tijdens het installeren (zonder meer geavanceerde instellingen te selecteren.) - Het creëert een hoofdpartitie en een swap. Als het de eerste keer mislukt is en je hebt de hoofdpartitie geselecteerd die het de eerste keer heeft geïnstalleerd, zal het dat splitsen nog een keer in een hoofdpartitie en een swap. - thomasmichaelwallace
Dit is erg handig, maar degene die niet door het systeem wordt gebruikt, kan ik niet verwijderen, zie de afbeelding hierboven. - Binarylife
@thomas: ja, ik vermoed ook dat dat de reden is waarom hij 2 swaps heeft. Jammer dat de Ubuntu-installatie niet slim genoeg is om te detecteren dat er al een swap-partotion beschikbaar is, en deze op te zetten in plaats van een geheel nieuwe te maken - MestreLion
@binarylife: dat kan te maken hebben met de partitietabel is niet in orde. Gparted sluiten, doen sudo fdisk /dev/sda en gebruiken X   (extra functionaliteit), dan f (fix partitie volgorde), dan w (schrijf tabel naar schijf en sluit af). Probeer het vervolgens opnieuw in Gparted. - MestreLion
Het is veiliger om dat opnieuw te bestellen in een Live CD Session, dus al je partities op de harde schijf zijn niet gemount. - MestreLion


Identificeer uw partitie met behulp van

sudo blkid

en kijk naar /etc/fstab om te zien welke swappartitie gebruikt wordt

grep swap /etc/fstab

Verwijder vervolgens de oude swappartitie, grafisch met gparted of vanaf de opdrachtregel met fdisk.

Als je de grootte van partities wilt wijzigen, raad ik je aan dat te doen met gparted van een live CD.


5
2017-12-17 15:30dankzij iedereen die de vraag heeft bekeken en beantwoord, heeft het echt geholpen - coder


Wat je krijgt van de screenshots is dat er inderdaad twee partities zijn die zijn aangewezen als swap partities. Of ze beide worden gebruikt, kan worden bepaald door te hardlopen free.

Bijvoorbeeld de uitvoer van free heeft de lijnen

Swap:   4200000     0  4200000

Dit betekent dat er een of meer swap-partities zijn die oplopen tot ongeveer 4,2 GB swapspace.

Je kunt gebruiken free om vast te stellen of beide partities worden gebruikt als swap, of slechts als een van de partities.

Vervolgens kun je selecteren welke je wilt deactiveren door te draaien (voor de tweede swap)

sudo swapoff /dev/sda7

Eenmaal gedeactiveerd, kunt u de Disk Utility om de partitie te wissen.

Wanneer de computer opstart, wordt de opdracht uitgevoerd sudo swapon -a die alle beschikbare ruilpartities activeert. Daarom is het eenvoudig om een ​​van de swappartities te verwijderen om het werk te voltooien. Er is geen verdere actie / configuratie vereist.


2
2018-05-26 10:47Het uitschakelen van de swap is niet voldoende om de partitie veilig te verwijderen: je moet ook / etc / fstab bewerken om zijn invoer te verwijderen (of swapon -a bij het opstarten zal klagen), en ook /etc/initramfs-tools/conf.d/ hervatten, voor de functie hervatten / sluimerstand (die gebruik maakt van swapspace) - MestreLion
Ik voer de code uit sudo swapoff /dev/sda7 en dan met behulp van Gparted die ik heb gemaakt /dev/sda5 swapon, dus dit werkt goed - Binarylife
het werkt goed ... tot je herstart. U moet fstab bewerken en doorgaan, anders ziet u fouten tijdens het opstarten en wanneer u de hibernation-stand probeert te gebruiken. - MestreLion