Vraag Mijn schijf heeft al 4 primaire partities, hoe kan ik Ubuntu installeren?


Ik zou graag Ubuntu naast Windows 7 op een HP G62 Notebook willen installeren. Hoewel ik Ubuntu vele malen eerder in een dual-boot heb geïnstalleerd, kwam ik erachter dat dit model al vier partities heeft.

GParted Screenshot

Wanden:

 1. SYSTEEM (NTFS, 199 MB, gebruikt 66,59 MB)
 2. Partitie zonder tag: NTFS (579GM, gebruikt 129 GB)
 3. HERSTEL (NTFS 16,74 GB, gebruikt 2,42 GB)
 4. HP_TOOLS (FAT32, 103.34 MB, gebruikt 13.23 MB)

Omdat ik geen expert ben met partities, zou ik graag advies willen over hoe dit te doen.

Mijn eerste idee is deze:

 • Maak wat ruimte vrij van / dev / sda2 (ik weet niet of ik ook wat andere ruimte zou kunnen vrijmaken)
 • verwijder de partitie HP_Tools (ik heb al een back-up gemaakt)
 • maak een uitgebreide partitie met de vrije ruimte in # 1 die drie paritities bevat: swap (1 gb); / (EXT4, 30 GB); / home (EXT4, 120 GB)

Een andere optie is om in plaats daarvan wubi te gebruiken.

Wat denk je? Is er een andere manier om dit te bereiken?

PS: Ik denk echt dat dit HP-beleid van het gebruik van 4 partities geen toeval is

PS: Ik heb geprobeerd om gparted vanaf de live CD te gebruiken en ik kreeg een waarschuwingsboodschap waarin stond dat als ik wat ruimte vrijmaakte van / dev / sda2, ik serieuze problemen in het systeem kon creëren


33
2018-06-12 11:07


oorsprong


Een andere optie is om ubuntu op een flashstation te installeren. 8 tot 16 GB is veel ruimte voor een ubuntu-installatie en u kunt uw NTFS-gegevenspartitie koppelen, zodat u vanaf beide opstartbestanden toegang hebt tot uw gegevensbestanden. - Elder Geek


antwoorden:


Mijn zus en ik hebben HP-laptops die op dezelfde manier zijn opgezet. Hier is hoe ik het voor ons beiden deed met een dual-boot Ubuntu en Windows 7 systeem:

Stap 1. Verwijder HP_TOOLS omdat het klein is en eenvoudig opnieuw kan worden gemaakt op USB / DVD

De eenvoudigste oplossing is om het te verwijderen HP_TOOLS partitie, omdat het meestal maar 100 MB of zo is en het kan gemakkelijk opnieuw worden gemaakt op een USB-flashstation als / wanneer u het nodig hebt. Of u kunt een back-up maken op een dvd voordat u deze verwijdert.

 • Deze aanpak is goedgekeurd door HP Support, en u kunt het downloaden HP_TOOLS installatieprogramma voor een USB-flashstation vanaf hier

Stap 2. Verklein de Windows C-schijf en gebruik Ubuntu-installatieprogramma LiveCD (of op USB) om daar een uitgebreide partitie te maken

Zodra je die partitie hebt verwijderd, krimpen de Windows-partitie om gratis niet-toegewezen ruimte voor Ubuntu te maken. U kunt dit doen vanuit Windows (schijfbeheer) of vanaf de Ubuntu LiveCD met gparted (gebruik "Probeer Ubuntu ..." tijdens het opstarten).

Hierna kunt u het Ubuntu-installatieprogramma gebruiken om een ​​uitgebreide partitie in de vrije ruimte te maken, waarop alle Ubuntu (logische) partities worden geplaatst.


Opmerking: u kunt gebruiken gparted om te proberen de herstelpartitie naar rechts of links te verplaatsen om gebruik te maken van de 100 MB vrije ruimte die door de HP_TOOLS-partitie is vrijgemaakt, maar ik raad het niet aan, tenzij je werkelijk wanhopig op zoek naar zoveel ruimte, want het kan nogal wat tijd kosten.


30
2018-06-12 11:21Heel erg bedankt @jrg! Je hebt me net gered van het bezit van een Windows-machine. Ik worstelde hier de afgelopen dagen mee. Ik had moeten controleren op de foutmelding van de gparter! Nogmaals bedankt. - tsega


Notitie: Dit was een antwoord op een andere post met hetzelfde scenario, maar veel minder gedetailleerd; Ik zou anders hebben geantwoord voor deze post, hoe dan ook, ik hoop dat dit ook helpt.

Dit is wat je moet doen.

 • Start op vanaf de bootable Ubuntu USB of CD.

Ubuntu Installation page 1

 • kiezen Installeer Ubuntu.

Ubuntu Installation page 2

 • Klik Doorgaan met.
 • Selecteer de "IETS ANDERS" keuze.

enter image description here

 • Klik Doorgaan met.
 • Het onderstaande venster verschijnt. Selecteer de partitie (leeg of zonder belangrijke gegevens) waarin u Ubuntu wilt installeren. In dit voorbeeld wordt het weergegeven als vrije ruimte, in uw geval selecteert u gewoon de partitie die u niet nodig heeft of wilt u Ubuntu erin plaatsen. Het maakt niet uit of het een NTFS-partitie is, omdat u deze op een volgend partitie kunt formatteren naar een andere partitie. In de Apparaat voor de installatie van de bootloader, selecteer uw harde schijf, geen partitie.

enter image description here

 • Na het selecteren van de partitie, klik op Verandering. In de "Gebruik als"Optiekeuze"Ext4 journaling bestandssysteemEn selecteer mount-punt als "/". Druk op OK.

Ubuntu Installation page 5

 • Klik op "Installeer nu".
 • reboot en je zou het moeten zien rooien menu waarin u wordt gevraagd om te kiezen in welk besturingssysteem u wilt opstarten. Standaard is het laatste geïnstalleerde besturingssysteem (Ubuntu) het standaard besturingssysteem. U kunt op drukken invoeren om op te starten in Ubuntu of gebruik de pijl omhoog of omlaag om een ​​ander OS (Windows) te selecteren om op te starten.

14
2017-07-16 09:39

De limiet van 4 partities bestaat niet langer bij schijven die de GUID Partition Table (GPT). GPT ondersteunt standaard maximaal 128 partities en omvat niet de concepten van primaire, uitgebreide of logische partities (hoewel veel hulpprogramma's alle GPT-partities als 'primaire partities' beschouwen, simpelweg omdat die tools zijn geschreven met het oudere MBR-systeem in gedachten ).

Intel-gebaseerde Macs, de overgrote meerderheid van de computers die worden geleverd met Windows 8 en sommige computers die werden geleverd met Windows 7 (met name vanaf medio 2011) maken allemaal gebruik van GPT. De meeste pc's die voor medio 2011 zijn verkocht, gebruiken de oudere Master Boot Record (MBR) systeem, dat is beperkt tot vier primaire partities, waarvan er één een uitgebreide partitie kan zijn die een willekeurig aantal logische partities kan bevatten. Steeds meer lezers van deze vraag zullen dus waarschijnlijk merken dat er geen probleem is; als de schijf is gepartitioneerd met GPT, bestaat de limiet van vier partities gewoon niet.


6
2017-10-26 14:40

Ik had een HP netbook cq10 en ik verwijderde Recovery and HP_tools zonder problemen. Ik denk dat HP_tools nodig is voor het updaten van het BIOS, maar je kunt het altijd opnieuw installeren op een USB-stick (zoek de exe op HP.com). Herstelpartitie die ik heb verwijderd omdat er manieren zijn om een ​​USB-stick voor opstartbare vensters in Ubuntu te maken.


1
2018-06-12 11:19

Maak een herstelschijf - dit zou je, indien nodig, de originele installatie moeten laten herstellen. Beter nog, als je de ruimte hebt, beeld dan de hele schijf af met clonezilla.

Verwijder eerst de eerste en tweede partities NIET - de eerste is de opstartpartitie en de tweede is Windows. Ik zou aanraden om de eerste partitie volledig alleen te laten

Als u een back-upschijf hebt gemaakt, moet deze dezelfde inhoud hebben als de derde partitie. De vierde partitie wordt waarschijnlijk gebruikt om de derde partitie op te starten. Je zou in staat moeten zijn om beide partities te verwijderen en de resterende partities naar wens te reorganiseren. Ik zou een uitgebreide partitie met logische volumes aanbevelen met de ruimte voor maximale flexibiliteit - aangezien u binnen een uitgebreide partitie zoveel logische volumes kunt hebben als u wilt.


1
2018-06-12 11:36Als de OP meer dan 16 Gb ruimte wil, moet hij de grootte van de Windows-partitie aanpassen - nog nooit iemand hebben horen zeggen dat hij de grootte van de Windows-partitie niet eerder heeft aangepast. - 23 93 26 35 19 57 3 89
bewerkt om dat te weerspiegelen - Journeyman Geek


U denkt correct dat ik zou zeggen.

Aangezien u de hulpmiddelenback-up hebt zou ik die verdeling verwijderen en de omvang van de sda2-partitie wijzigen. Alles wat ik anders zou doen, is de grootte van de vensters aanpassen. Verlaat dan de ruimte als niet-toegewezen. Maak uw uitgebreide en logica's in ubuntu livecd.

Start dan de livecd / usb op en installeer.

Je kunt de nodige partities maken met het installatieprogramma - kies de Something Else optie of gebruik gparted - die beschikbaar is op de livecd / usb (als je dat doet, moet je nog steeds de Something Else optie gebruiken os stel de / en / home mountpoints in )

Wat je uiteindelijk ook doet, zorg ervoor dat je back-ups hebt - als je tijdens het krimpen van de partitie stroom verliest, ben je blij.


1
2018-06-12 11:19Bedankt voor uw antwoord (en ook dank aan de anderen!) Is er een specifieke reden waarom ik het formaat van vensters moet aanpassen in plaats van gparted te gebruiken? (PS: heeft Windows 7 een partitiemanager?) - ccamara
Het doet ergens. Ik heb veel problemen gezien die werden veroorzaakt door Gparted op Win7 in het verleden, beter niet naar mijn mening. - 23 93 26 35 19 57 3 89


Ik kwam ook dit probleem tegen.

HP TOOLS en RECOVERY hebben ervoor gezorgd dat mijn computer geen steen meer is geworden. Dankzij deze partities draait mijn HP Pavilion dm4 na 6 jaar nog steeds snel en soepel. Ik raad ten zeerste aan deze te houden.

Uiteraard heeft SYSTEM en je NTFS-partitie wat je nodig hebt voor Windows zodat je er niet vanaf kunt komen.

Uiteindelijk wil je alle 4 echt houden!

Dus dit is wat ik deed met Ubuntu dual-boot naast Windows 7:

 • Back-up van al mijn bestanden vanuit Windows.
 • Zoek naar Windows-herstelopties in geval van een vreselijke fout (herstel-dvd / herstelkopie ... wat u ook gebruikt om terug te keren naar die frisse, schone out-of-box-status).
 • Ubuntu 16.04 iso downloaden (er zijn een paar jaar voorbijgegaan, maar het probleem blijft bestaan?) En zet het in een opstartbare USB.
 • Bereid je voor om mijn Windows en al mijn bestanden kwijt te raken.
 • Start de USB op met Ubuntu maar probeer Ubuntu, installeer niet.
 • Ontkoppel partitiestations (klik op de drive en kies unmount - anders schreeuwt GParted naar jou).
 • Open GParted Partitioner (type gpart ... in de zoekopdracht van de vinder).
 • Verwijder mijn NTFS (C: of naamloze) partitie. Het wordt niet toegewezen.
 • Maak een nieuwe uitgebreide partitie in de niet-toegewezen slot.
 • Maak binnen de Extended-partitie een nieuwe logische partitie die is uitgelijnd met de cilinder in plaats van met MiB en met het bestandssysteem NTFS. Dit zal mijn Windows-partitie zijn. Ik heb deze 100 GB en 350 GB vrije ruimte gemaakt voor Ubuntu.
 • Maak een andere logische partitie in de niet-toegewezen regio na de NTFS die ik heb gemaakt, allemaal binnen de uitgebreide partitie. Maak deze ext4 of welk bestandssysteem dan ook. Dit kan later worden gewijzigd, maar dit is waar ik Ubuntu kan installeren na het opnieuw installeren van Windows.
 • Raak vervolgens het groene vinkje en maak deze partities. (Als je een fout hebt gemaakt, verwijder alles of maak het ongedaan voordat je het vinkje aanvinkt.) Nu heb ik mijn Windows-partitie effectief verpest.
 • Sluit mijn laptop af en start deze op en ik zie dat Windows niet kan worden geladen en het opstarten van de reparatie blijft maar komen. Omdat mijn HP HULPMIDDELEN en HERSTEL intact zijn (wat ze zouden moeten zijn) kan ik nu een geminimaliseerd herstel van Windows uitvoeren. Hiermee wordt Windows in die NTFS-partitie geïnstalleerd in mijn uitgebreide partitiesectie. Doe dit en haal wat koffie terwijl mijn laptop meerdere keren opnieuw opstart.
 • Nu dat ik weer Windows heb (ja!), Sluit ik af en pak ik mijn opstartbare USB en installeer ik Ubuntu. Deze keer kan ik naast Windows veilig in dat resterende slot van de Extended-partitie installeren - en meer rommel maken met partitioneren.

Veel succes,
washifu

Sad Edit: Factory Image Recovery of Minimalized Image Recovery na installatie van Ubuntu werkt niet goed. Ik ben helaas zowel mijn SYSTEEM als HP_TOOLS kwijt. Systeemherstel leek echter goed te werken. Uiteindelijk, omdat ik HP_TOOLS verloor, heb ik dat net als mijn vierde primaire partitie gemaakt. Technisch is RECOVERY goed genoeg ... (huilt zachtjes in een hoek)


1
2018-05-17 17:22Uhhhhh ... deze partities zijn niet nodig. - Star OS


Excuseer het korte antwoord hier, ik wilde alleen maar zeggen dat ik zojuist een uitgebreide partitie heb toegevoegd aan mijn HP g7-1150us die 4 primaire partities had, zoals anderen hebben beschreven, zonder iets te verliezen. Hier is hoe:

Omdat de laptop beperkt is tot een netwerkverbinding van 100 Mbps, heb ik de 640 GB HD uit de laptop gehaald en voor het proces aangesloten op een SATA-poort op mijn Linux-pc. In plaats daarvan kunt u gewoon de netwerkverbinding en opstart-linux van CD op de laptop gebruiken.

Eerst maakte ik een volledig backupimage-bestand van de laptop HD met behulp van de opdracht dd.

Toen ik gparted gebruikte, deed ik de Windows OS-partitie terug om plaats te maken voor de nieuwe uitgebreide partitie die ik wil installeren.

Vervolgens maakte ik afbeeldingsbestanden van de afzonderlijke partities en de MBR ook met behulp van dd. Ik merkte de posities van de startsector van elke partitie op zoals aangegeven in gparted.

Toen ik gparted gebruikte, heb ik de kleine HP_TOOLS-partitie van de laptop HD verwijderd.

Vervolgens heb ik een uitgebreide partitie gemaakt met alle vrije ruimte met gparted.

Toen verhuisde ik de RESTORE-partitie naar de uitgebreide partitie als een nieuwe logische partitie helemaal naar rechts binnen de uitgebreide partitie met opnieuw gparted.

Toen wijzigde ik de uitgebreide partitie totdat de startsector van de logische positie RESTORE dezelfde was als hiervoor. Ik weet niet zeker of dit nodig was of niet.

Vervolgens maakte ik een fat32 primaire partitie op dezelfde startsector als de HP_TOOLS-partitie voordat ik deze verwijderde, met behulp van gparted. Nogmaals, ik ben er niet zeker van of het nodig is om de startsector in de rij te zetten.

Daarna gebruikte ik dd om de HP_TOOLS-backupimage te kopiëren naar de nieuw gemaakte fat32-partitie.

Ik zet de HD terug in de laptop, controleer de opstartprocedure van Windows, de hulpprogramma's opstart (F2) en herstel de opstartprocedure (F11). Ze werkten allemaal prima. Geen behoefte aan USB of permanent verwijderen van potentieel bruikbare, in de fabriek geïnstalleerde partities.

Samenvattend, ik heb zojuist de RESTORE-partitie naar een nieuwe uitgebreide partitie verplaatst en alles werkt.

Wat nog moet worden gezien, is hoe GRUB met dit alles zal werken nadat ik Linux in de uitgebreide partitie heb geïnstalleerd. Ik ben er vrijwel zeker van dat de functies HP_TOOLS en RESTORE niet meer werken, maar dat ze op zijn minst op de schijf staan ​​als dat nodig is. Bovendien heb ik in een ernstige crisis een volledig beeld van de fabriek HD. Gparted en dd zijn uitstekende gratis hulpmiddelen om dit allemaal te gebruiken.

UPDATE: met behulp van een grafische Windows BCDeditor van neosmart.net heb ik Windows de controle gegeven over de optie om Linux te booten. Toen ik Ubuntu 12.04 installeerde vanaf een USB-station (ik gebruikte unetbootin om de USB-afbeelding te maken van het 12.04 ISO-image) kan ik nu Windows opstarten, F2 gebruiken voor gereedschappen, F11 gebruiken voor herstel en opstarten in Ubuntu. Dus als iemand zich afvroeg, ja, het is mogelijk om Linux naast Windows 7 te installeren op een HP laptop die in de fabriek was geïnstalleerd met 4 primaire partities, zonder de fabrieksfunctionaliteit te verliezen en zonder dvd's te hoeven branden en zonder een USB te hoeven bewaren rijd rond voor noodsituaties.

Blij hacken en gejuich!


0
2017-07-02 07:04