Vraag 12.04-server installeren als een software RAID 1-mirror kan niet worden opgestart


Ik installeer een paar nieuwe UBuntu Server 12.04 LTS-servers en ze hebben twee 512 GB SSD's. Ik wil dat ze software RAID 1-mirroring gebruiken, dus ik volgde dit document stap voor stap religieus:

https://help.ubuntu.com/12.04/serverguide/advanced-installation.html

Om de bovenstaande officiële documentatie samen te vatten:

om een ​​software-RAID 1-spiegel in Ubuntu Server in te stellen, kiest u handmatige partitionering tijdens de installatie en doet u dit op elk station:

  • "swap" -partitie van ongeveer RAM-grootte
  • "fysiek volume voor RAID" -partitie voor resterende schijfgrootte

Hierna installeert u de RAID 1-spiegel met behulp van de RAID-partities op station A en B, maakt u deze ext4 en bevat de partitie van het rootbestandssysteem.

Setup gaat gewoon verder vanaf daar.

Een waarschuwing: ik kon het "fysieke volume voor RAID" niet helemaal als opstartbestand selecteren. Toen ik dat probeerde te doen, had het geen effect: ik kon drukken invoeren over de optie "maak opstartbaar" de hele dag lang en niets zou ooit veranderen.

Nadat de installatie echter is voltooid, heb ik een groot probleem: het systeem zal niet opstarten! ik krijg

Start opnieuw op en selecteer het juiste opstartapparaat
  of Boot-media invoegen in het geselecteerde opstartapparaat en druk op een toets

Wat heb ik verkeerd gedaan? Waarom kan ik die "physical volume for RAID" -partitie die opstartbaar is tijdens de installatie van Ubuntu Server niet markeren? Is er een manier voor mij om de fysieke volumes voor RAID opstartbaar te maken na het feit, misschien van een live-cd of zoiets?


13
2017-11-11 11:00


oorsprong


Hier gaat het bug report met betrekking tot de documentatie. En de foutrapport over debian-installer. - jokerdino♦
En aangezien dit een fout is, zouden we deze vraag waarschijnlijk als van-onderwerp af sluiten. Sorry daarvoor. :-) - jokerdino♦
Ik denk het, maar zie mijn antwoord. Als je iets wilt dat werkt, heb ik het. - Jeff Atwood
Ik zal kijken of ik het Ubuntu-docenteam kan vragen om de documentatie bij te werken. En heb het antwoord een +1 gegeven. - jokerdino♦
Ik weet niet zeker of ik je vraag hier volg. Als Grub is geïnstalleerd op de MBR, dan zouden de opstartvlaggen er helemaal niets toe doen. - Zoredache


antwoorden:


Nou, ik kon doorgaan door een beetje af te wijken van de officiële installatiedocumenten.

Liever dan handmatig het configureren van de vrije ruimte op de twee schijven, selecteerde ik "automatisch de vrije ruimte partitioneren" op elke schijf.

Merk op dat dit een automatische creatie van een 32 GB (gelijk aan RAM-grootte) swappartitie en een grote ext4-partitie veroorzaakte. Ik veranderde de ext4-partitie in RAID, waarna ik hem eindelijk als opstart kon markeren!

Ubuntu RAID 1 config

Let op de kleine "B" naast de RAID-partitie op de eerste sda rijden.


10
2017-11-11 12:01Als alternatief zou je van een CD kunnen booten en handmatig grub kunnen configureren, maar dat is iets te ingewikkeld om in een antwoord samen te vatten. Jammer van het verspillen van schijfruimte. - wds
@wds "te betrokken om een ​​antwoord te geven" Wat heeft Ubuntu gedaan? - jscott
heb je een manier gevonden om een ​​systeem te repareren dat al probeerde op te starten en faalde? Ik heb al veel tijd besteed aan het instellen ervan en het zou zuigen om het opnieuw te doen: / Ik denk dat ik de livecd opnieuw zou moeten booten, de raid zou moeten opstarten en handmatig grub zou moeten installeren. - thatjuan


Hoewel Jeff een oplossing heeft geboden die het symptoom oplost, is de onderliggende reden een ontbrekende partitie van het type "biosgrub". Het door Jeff beschreven proces creëert één zo'n partitie (slechts 1 MB groot).

Het is raadzaam om een ​​dergelijke partitie op beide schijven te maken, als u wilt opstarten, zelfs als één schijf is mislukt.


2
2017-09-07 16:05

Na het eten van een kleine nederige taart,

Ik heb de oorzaak van mijn probleem ontdekt en, ja, zoals je je kunt voorstellen, bestaat er niet zoiets als een "nieuw installatieprogramma".

Mijn probleem werd veroorzaakt door het feit dat ik 3TB harde schijven gebruikte.

Alles dat groter is dan 2TB moet worden gedwongen naar de GPT Partition-tabel en de huidige partitie-eenheid in het installatieprogramma kan dit niet doen of de partitie voor GRUB juist instellen. Alles wat ik nodig had was mijn partities in te stellen in GParted, voordat ik de Instal probeerde. Ik heb een GParted Live-CD, maar je kunt de Ubuntu Desktop Live-dvd gebruiken om op te starten en de kopie of galerij erin te gebruiken.

Maak de partitietabel en zorg ervoor dat deze GPT is maak een partitie van leats 1.0MB zonder bestandssysteem erop, en stel de vlag in op 'biosgrub' (dit is het belangrijkste gedeelte)

create swap Partition en zet zijn vlag op 'raid' maak de hoofdpartitie en stel de vlag in op 'raid' Herhaal voor de tweede schijf.

Als u nu het 12.04.3-installatieprogramma uitvoert, ziet het de partities en hoeft u alleen maar het gedeelte "RAID configureren" uit te voeren, waarbij zowel de deh-swap als de main worden toegevoegd. ga naar het swapgedeelte van de array en ga naar "gebruik als" - ruilgebied. ga naar het hoofdgedeelte van de array en ga "gebruiken als" - ext4, mount poit - / (root) u hoeft zich geen zorgen te maken over opstartbare vlaggen, exit en schrijf naar disk, installatie werkt dan prima en grub is prima aan het einde. Deze oplossing is hier gevonden: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2109438

Nogmaals excuses als ik een beetje zwaar kwam, maar het deed mijn hoofd erin. Ik hoop dat dit helpt.


1
2018-01-09 09:17Ik ondervond hetzelfde probleem door niet in staat te zijn een opstartbare vlag in te stellen op SSD's van 240 GB, dus maakte ik een extra biosgrub-partitie op elke schijf. Ik heb geen opstartvlaggen ingesteld en kon de installatie voltooien. Heel erg bedankt voor de oplossing! - Uģis Ozols


Hier is een stapsgewijze handleiding voor het configureren van een software-inval 1 op 12.04. Het heeft foto's voor elke stap, dus als je het precies volgt, zou je geen problemen moeten hebben:

http://itswapshop.com/tutorial/ubuntu-how-create-software-raid-1-1204-ubuntu-linux-tutorial


0
2018-06-28 16:58