Vraag Is er een soort pictogrambrowser?


Bij het maken van een aangepast startprogramma is het handig om hiervoor een overeenkomend pictogram te hebben uit de standaard usr ubuntu-directory's. Het probleem is: Ubuntu lijkt pictogrammen in ongeveer 50 of meer mappen op te slaan. Door ze allemaal in nautilus te doorzoeken, duurt het eeuwen.

Dus mijn vraag is: Is er een soort pictogrambrowser die een overzicht toont van alle pictogrammen in / usr / share / icons / *?


13
2018-06-14 13:18


oorsprong
antwoorden:


In plaats van de mappen één voor één te openen, kunt u ook de zoekfunctie van Nautilus gebruiken. Navigeren naar /usr/share/iconsen druk op het pictogram Zoeken aan de rechterkant van de werkbalk.

Zoeken . (alle afbeeldingen hebben een extensie met een punt ervoor) en druk op Enter. Bij een standaardinstallatie levert dit ongeveer 17,5 foto's op. Dat is niet echt een "overzicht", maar het bevat alle bestanden erin /usr/share/icons.

Als u niet elke keer wilt zoeken, kunt u gebruik maken van symbolische koppelingen naar de afbeeldingen: alle afbeeldingen zijn toegankelijk vanuit één grote map.

 1. Open een terminal
 2. Om het aantal bestanden te controleren dat kan worden aangemaakt na het aanmaken van de links:

  expr $(df /home -i | tail -1 | cut -d'%' -f1 | rev | awk '{ print $2 }' | rev) - $(find /usr/share/icons -type f | wc -l)
  

  U moet niet doorgaan als het aantal lager is dan 1000 en een negatief getal ervoor zorgt dat de bewerking na enige tijd mislukt.

 3. Maak een map met de naam icons-all door rennen: mkdir icons-all
 4. Ga naar die map: cd icons-all
 5. Rennen nano /tmp/make-icons-link
 6. Plakken:

  #!/bin/bash
  if [[ $1 == *.* ]]; then
      ext=".${1##*.}"
  else
      ext=
  fi
  name="$(basename "$1" "$ext")"
  extra=
  while [ -e "$name$extra$ext" ]; do
    ((extra++))
  done
  ln -s "$1" "$name$extra$ext"
  
 7. druk op Ctrl + X, gevolgd door Y en invoeren
 8. Genereer nu de links, dit kan een tijdje duren:

  find /usr/share/icons/ -type f -exec bash /tmp/make-icons-link {} \;
  

  Nadat het commando is voltooid, wordt geen uitvoer getoond.

 9. Sluit de terminal door te lopen exit
 10. De afbeeldingen zijn nu zichtbaar in ~/icons-all. Het laden van deze map kan even duren

11
2018-06-14 14:00Ik had hetzelfde probleem ik vond de oplossing hierboven erg traag - dus ik gebruikte picassa om te indexeren - ik vond dat dit effectief was.
@ user52652 zal picasa alle foto's op mijn HD indexeren zoals shotwell lijkt te doen b4 Ik kan iets zien? Ik heb net op shootwell btw opgegeven .. - Aquarius Power