Vraag Wachtwoord vergeten en geen toegang tot GRUB-menu [dupliceren]


Deze vraag heeft hier al een antwoord:

Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten, dus ik kan me niet aanmelden.

Ik heb gezien hoe je een herstart-boot laadt vanuit het grub-menu, maar ik heb geen toegang tot de mijne. Er staat press esc, maar ik heb het minstens 50 miljoen keer geprobeerd en het telt gewoon af vanaf 2 en gaat door met laden.

  • Ik heb geprobeerd hem vast te houden en herhaaldelijk in te drukken.
  • Ik probeerde op shift te drukken (hoewel ik een oudere versie heb waarop je op esc drukt) en dat werkte ook niet.
  • Ik probeerde elke andere kont zoveel verschillende tijden en manieren zonder succes. Ik heb ook geprobeerd mijn gebruikersnaam en wachtwoord te raden (want ik kan het mij ook niet herinneren) maar het mocht niet baten.
  • Ik heb ook een opstartdiskette voor Windows 7 gemaakt om te proberen het besturingssysteem te wijzigen en gewoon mijn computer te wissen, maar het werkt niet.

Het duurt slechts een eeuwigheid om de schijf te lezen en negeert deze vervolgens en blijft Ubuntu laden ...

IK HEB GEEN IDEE WAT TE DOEN EN IK WIL NIET EEN NIEUWE TOREN KOPEN.

Mijn grote broer heeft me deze computer gemaakt, maar ik heb een laptop en had geen ruimte voor beide in mijn kleine slaapzaal. Nu heb ik mijn eigen appartement en ik MOET dit gebruiken.

Is er een manier om het extern te wissen?

Er zijn geen belangrijke of relatieve bestanden omdat het zo oud is en ik wil gewoon mijn computer opnieuw gebruiken ... kan ik iets doen?


2
2017-07-20 07:46


oorsprong


In plaats van op de Esc-toets te drukken, probeer de op en neer-toetsen, want als u wijzigt welk menu-item wordt weergegeven, stopt het aftellen. - SimplySimon
Je zei dat je het probeerde persing Verschuiving. Om het GRUB-menu te laten verschijnen, is het vaak nodig om dit te doen ingedrukt houden de Shift-toets start vanaf wanneer u de machine inschakelt (of kort daarna). Als je dat nog niet hebt geprobeerd, raad ik aan dat te doen. Als je toegang hebt tot een GRUB-menu, kun je waarschijnlijk je Ubuntu-gebruikersaccountwachtwoord opnieuw instellen met een van de relatief eenvoudige technieken uitgelegd daar (zoals Alvar suggereerde). Maar als je geen GRUB-menu kunt krijgen, kun je het wachtwoord opnieuw instellen op deze manier (dus we kunnen dit bedriegen). - Eliah Kagan


antwoorden:


Als u de schijf eenvoudig opnieuw wilt reinigen, installeer u opnieuw een installatie Ubuntu, start gewoon op van een liveDVD of liveUSB en installeer Ubuntu opnieuw met behulp van de optie "Volledige schijf gebruiken".

Het zal de schijf opnieuw partitioneren en de bestaande installatie van Ubuntu verwijderen.


0
2017-07-20 09:17Eenmaal opgestart vanaf een live CD / DVD / USB, zou het OP het eenvoudig kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot het geïnstalleerde systeem en het gebruikerswachtwoord opnieuw in te stellen. Dit is een manier om het vanuit een live omgeving te doen. Er zijn nog andere, zoals het bewerken van de shadow bestand en het wachtwoord vervangen door een hash die overeenkomt met het gewenste nieuwe wachtwoord (of een tijdelijk leeg wachtwoord, hoewel sommige delen van het systeem aannemen dat het wachtwoord niet leeg is). - Eliah Kagan