Vraag Kan ik de KDE Plasma Desktop opnieuw opstarten zonder uit te loggen?


Ik heb het alleen over het standaard KDE-bureaublad. Na een tijdje (vele dagen) van het uitvoeren van de taakbalk werkt niet meer correct. Dit komt door een soort van niet-gediagnosticeerde bug, maar dat is op dit moment niet mijn bril. Het is opgelost zodra ik me weer ga aanmelden.

Ik moet alles sluiten en lopende processen zoals virtuele machines moeten afsluiten. Het is een grote pijn. Het betekent meestal dat ik een paar dagen lang een beetje flikkering heb verdragen.

Is er een manier om de desktop opnieuw te laden zonder alle actieve applicaties te bombarderen?


80
2018-06-10 13:21


oorsprong
antwoorden:


In KDE 4 kunt u het volgende doen:

killall plasma-desktop #to stop it
kstart plasma-desktop #to restart it

Gebruik in KDE 5:

killall plasmashell #to stop it
kstart plasmashell #to restart it

Gebruik in KDE> 5.10:

kquitapp5 plasmashell
kstart5 plasmashell

127
2018-06-11 09:48Vreemd genoeg kunnen deze beide worden uitgevoerd vanuit de Alt-F2-rundialoog (ik had gedacht dat het doden van plasma dit de tweede keer zou hebben geremd), maar ja, werkt goed en stopt het flikkeren. - Oli♦
@ Oli Dat is geweldig, ik wist niet eens van Alt-F2! Bedankt - Tobia
Dit werkt niet met KDE 5-plasma. - Geremia
het is plasmashell in plaats van plasma-desktop in kde5 - dorien
op ArchLinux is het kstart5 plasmashell voor KDE5 - Mincă Daniel Andrei


Gebruik in KDE5 "kstart plasmashell" om de plasmashell opnieuw te starten als een service in plaats van plasmashell &. Als u het op die manier gebruikt, wordt het uitgevoerd als een onafhankelijke service die niet is verbonden met de huidige terminalsessie (wat betekent dat u de terminal kunt sluiten zonder dat het proces wordt beëindigd). TLDR:

KDE5 (in Terminal):

killall plasmashell
kstart plasmashell

57
2017-07-25 17:40Ik wilde je hiervoor bedanken! Af en toe zal Plasma 5 deze vreemde zwarte balk onder aan mijn scherm plaatsen net boven de taakbalk die boven alle vensters zit die alles bedekt wat eronder ligt (je kunt nog steeds communiceren met dingen onder je kunt gewoon niets onder de balk zien) . Geen idee wat de oorzaak is, maar killall plasmashell ; kstart plasmashell repareert het :) - riskable
de eenvoudigste manier om dit te doen is met behulp van kquitapp5 voor Plasma 5. askubuntu.com/a/663702/72652 (het best gedaan in KRunner in plaats van in een terminal) - Michael Tunnell


Nou, ik had niet verwacht dat dit zou werken (en het is niet precies waar de vraag om vraagt), maar dringend alt+F2 en hardlopen:

kwin --replace

Dit laadt KDE's compositor opnieuw en dat lijkt het flakkeren te verhelpen. Ik denk dat het een factor is in mijn specifieke kwestie.


33
2018-06-10 13:21Dit heb ik geprobeerd in Kubuntu 15.04. De opdracht in Kde 5 is kwin_x11 of kwin_wayland, afhankelijk van de server die achterloopt - zurdo
Ik heb eigenlijk opgelost met behulp van een combinatie van alle oplossingen: killall plasmashell kwin --replace (ALT-F2) kstart plasmashell metoud kwin --replace, plasmashell herstartte niet (Kubuntu 16.04) - clobrano
De oplossing die voor mij werkte, was een mix van geaccepteerd antwoord en deze killall plasmashell; kwin --replace & kstart plasmashell & exit (de & exit aangezien ik het in terminal had, anders bleef de componist afhankelijk van het geopende terminalvenster zoals hier aangegeven) - Carolus


Ik heb dit opgezocht omdat ik een probleem had waarbij ik geen KDE-instellingenmenu's kon openen, maar ik wilde niet echt opnieuw opstarten of uitloggen. Ik vond dat de beste manier om het te doen (tenminste in KDE 5) is door krunner (Alt + F2) te gebruiken killall plasmashell dan onmiddellijk daarna, plasmashell. Ik probeerde het in een Konsole-venster te doen, met killall plasmashell en dan plasmashell & en dit werkte, maar zodra ik het Konsole-venster sloot, zou het plasma ook sluiten. Ook al leek je je probleem op te lossen, ik dacht dat ik het zou plaatsen voor toekomstige mensen die het plasma opnieuw moeten opstarten.

Vervang in KDE 4 gewoon plasmashell met plasma-desktop


2
2017-07-16 19:46

Ik merk dat ik altijd problemen heb met ksycoca5, en dit lijkt de reden te zijn waarom plasmashell in een strop komt en stopt ook met het opnieuw opstarten van plasmashell. Om dit op te lossen heb ik gedaan:

$ mv ~/.cache/ksycoca5* /tmp
$ killall plasmashell buildksycoca5; kstart plasmashell

1
2018-02-09 10:35

In KDE4 vind ik het geheugengebruik vrij snel oplopen tot rond een gigglebite, omdat het openen van programma's geleidelijk meer RAM-geheugen gebruikt, maar als je ze sluit, wordt het niet vrijgegeven. Dit staat in Mint 17.3 met KDE, maar lijkt vrij goed ALL KDE plasma 4-systemen te beïnvloeden.

Ik kreeg het zat om in en uit te loggen of om ALT + F2 te gebruiken om het plasma te doden en opnieuw te starten. Dus nu heb ik gewoon een script op het paneel zitten ..

    
!#/bin/bash 
killall plasma-desktop 
plasma-desktop & 
   

Klik op het pictogram en het plasma wordt afgesloten en na ongeveer 15 seconden opnieuw gestart. Ik kan nog steeds geopende programma's gebruiken op elke virtuele desktop die ik momenteel gebruik terwijl het plasma opnieuw wordt opgestart.


0
2018-05-03 19:29