Vraag Wat doet "sudo apt-get update"?


Ik vraag me af wat sudo apt-get update doet?

Wat update het?


450
2017-11-27 00:07


oorsprong
antwoorden:


In een notendop, apt-get update installeert eigenlijk geen nieuwe versies van software. In plaats daarvan worden de pakketlijsten bijgewerkt voor upgrades voor pakketten die moeten worden bijgewerkt, evenals nieuwe pakketten die zojuist naar de repositories zijn gekomen.

 • apt-get update downloadt de pakketlijsten van de repositories en "update" ze om informatie te krijgen over de nieuwste versies van pakketten en hun afhankelijkheden. Het zal dit doen voor alle repositories en PPA's. Van http://linux.die.net/man/8/apt-get:

  Gebruikt om de pakketindexbestanden opnieuw van hun bronnen te synchroniseren. De indexen van beschikbare pakketten worden opgehaald van de locatie (s) die zijn opgegeven in /etc/apt/sources.list(5). Een update moet altijd worden uitgevoerd vóór een upgrade of dist-upgrade.

 • apt-get upgrade zal nieuwe versies van pakketten die op de machine staan ​​ophalen als APT via deze kennis op de hoogte is van deze nieuwe versies apt-get update.

  Van http://linux.die.net/man/8/apt-get:

  Wordt gebruikt om de nieuwste versies van alle pakketten die op het systeem zijn geïnstalleerd, te installeren vanaf de bronnen die zijn opgesomd in /etc/apt/sources.list(5). Pakketten die momenteel zijn geïnstalleerd met nieuwe beschikbare versies worden opgehaald en geüpgraded; in geen geval worden momenteel geïnstalleerde pakketten verwijderd, noch worden packages die niet al zijn geïnstalleerd opgehaald en geïnstalleerd. Nieuwe versies van momenteel geïnstalleerde pakketten die niet kunnen worden geüpgraded zonder de installatiestatus van een ander pakket te wijzigen, blijven op hun huidige versie staan. [Nadruk mijn] Een update moet eerst worden uitgevoerd zodat apt-get weet dat er nieuwe versies van pakketten beschikbaar zijn.

 • apt-get dist-upgrade zal hetzelfde doen wat gedaan wordt door apt-get upgrade, plus het zal ook op intelligente wijze omgaan met de afhankelijkheden, dus het kan verouderde pakketten verwijderen of nieuwe toevoegen. Kijk hier: Wat is "dist-upgrade" en waarom wordt er meer geüpgraded dan "upgrade"?

  Van http://linux.die.net/man/8/apt-get:

  Naast het uitvoeren van de functie van een upgrade, behandelt deze optie ook intelligent veranderende afhankelijkheden met nieuwe versies van pakketten; apt-get heeft een "slim" systeem voor conflictoplossing en zal proberen de belangrijkste pakketten indien nodig te upgraden ten koste van minder belangrijke.   De /etc/apt/sources.list(5) bestand bevat een lijst met locaties van   om de gewenste pakketbestanden op te halen. Zie ook apt_preferences (5) voor een mechanisme voor het overschrijven van de algemene instellingen voor individuele pakketten.

U kunt opdrachten combineren met && als volgt:

sudo apt-get update && sudo apt-get install foo bar baz foo-dev foo-dbg

of om de nieuwste versies mogelijk te maken volgens de versievereisten van afhankelijkheden:

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Jij hebt nodig sudo beide keren, maar sindsdien sudo standaard wordt u niet gevraagd binnen 5 of zo minuten sinds de laatste sudo bewerking, wordt u slechts eenmaal (of helemaal niet) om uw wachtwoord gevraagd.


483
2017-11-27 00:17Moeten we altijd rennen sudo apt-get update commando wanneer we pakketten installeren? Wat is het nadeel als we dit niet doen? - JohnnyQ
@JohnnyQ Als u die opdracht niet uitvoert, wordt mogelijk een verouderd pakket geïnstalleerd. - hexafraction
ah klinkt het alsof het gewoon een conventie ding is. Dus ik neem aan dat dit echt niet nodig is, vooral als je alleen basispakketten gebruikt met basisopdrachten die meestal niet worden bijgewerkt. Probleem in mijn situatie is dat apt-get updateduurt een tijdje, internet is hier nog steeds primitief. - JohnnyQ
@JohnnyQ Voor sommige pakketten is het vrij belangrijk dat uw pakketlijsten up-to-date zijn. Voorbeelden van dergelijke pakketten zijn beveiligingskritieke software. - hexafraction
@JohnnyQ, als je apt-get update langzaam is, dan zal je apt-get dist-upgrade ook langzaam zijn, dus dat is niet echt een argument om apt-get update niet eerst te doen. Btw, je kunt je apt-get update versnellen door in de map /etc/apt/sources.d/ te kijken of er aangepaste repository's zijn toegevoegd en een ervan reageert misschien niet, waardoor het hele updateproces wordt vertraagd. - Mladen B.


Een Google-zoekopdracht kan u de definitie geven voor bijna elk terminal-commando, evenals - help in de terminal. Bijvoorbeeld,

apt-get --help

sudo apt-get update bestaat in wezen uit drie delen:

sudo

voert de volgende opdracht uit met super-user (root) mogelijkheden. Voor veel acties waarvoor systeembestanden moeten worden gewijzigd of applicaties moeten worden geïnstalleerd, zijn extra rechten vereist.

apt-get

is een opdrachtregelprogramma dat Ubuntu gebruikt om softwarepakketten te installeren, verwijderen en beheren

update

is een optie voor het apt-get-programma om te gebruiken waarmee de pakketlijsten van een server op internet worden bijgewerkt. De pakketlijsten bevatten het apt-get-hulpprogramma met belangrijke informatie over de softwarepakketten die u kunt installeren met apt-get. apt-get gebruikt deze lijsten om te bepalen welke software moet worden geïnstalleerd wanneer een opdracht wordt gegeven om te installeren. Bijvoorbeeld

sudo apt-get install guake

zou de Guake-terminal installeren zoals deze momenteel wordt vermeld in de lokale softwarelijsten van mijn computer. Dit is misschien niet de juiste versie, of als het programma nieuw is, is het misschien helemaal niet beschikbaar. Dus typ je bij het installeren van software met apt-get

sudo apt-get update
sudo apt-get install <package>

ervoor te zorgen dat apt-get weet de meest recente versie van het pakket te installeren.

Een andere bruikbare bron voor informatie is de help.ubuntu.com plaats. Bijvoorbeeld als u op die site heeft gezocht apt-get je zou vinden AptGet / Howto als een van de resultaten.


42
2017-11-27 00:16Alex, kan ik in principe het commando gebruiken zoals je het zegt: "apt-get update apt-get install <package>" In principe kunnen 2 dingen worden uitgevoerd door de 2 commando's samen zo te typen? - Elysium
@Elysium Ja, als je dat hebt gedaan && tussen hen als sudo apt-get update&&sudo apt-get install foo bar baz - hexafraction
Gebruik makend van && betekent dat het tweede commando alleen zal worden uitgevoerd als het eerste commando slaagt. Als u niets geeft om het succes van het eerste commando, gebruik dan ; in plaats daarvan. - Flimm
Een Google-zoekopdracht leidde me naar deze vraag / antwoord. Gewoon FYI;) - teewuane


hardlopen sudo apt-get update zorgt ervoor dat uw lijst met pakketten van alle repositories en PPA's up-to-date is. Als u deze opdracht niet uitvoert, krijgt u mogelijk oudere versies van verschillende pakketten die u installeert, of nog erger, afhankelijkheden. Als u zojuist een PPA hebt toegevoegd en deze niet hebt bijgewerkt, werkt niets van de PPA helemaal niet omdat u geen pakketlijst hebt van die PPA of repository.

Kort samengevat: dat is het zeer aanbevolen om te lopen sudo apt-get update voor het installeren, maar het kan worden overgeslagen als u echt lang op zoek bent tenzij u de repositories of PPA's sinds de vorige hebt gewijzigd apt-get update.


18
2018-06-05 23:21

Je moet rennen apt-get update eenmaal voordat nieuwe pakketten worden geïnstalleerd, omdat de lokale repository-informatie wordt bijgewerkt. Als u meerdere pakketten kort na elkaar gaat installeren, hoeft u ze niet uit te voeren apt-get update. U kunt ook meerdere pakketten tegelijk installeren als u typt sudo apt-get install package1 package2...


12
2018-06-05 23:23Leuke truc daarvoor! - Emerson Hsieh


Het werkt de beschikbare softwarelijst op uw computer bij.

Uw computer heeft een lijst (zoals een catalogus) met alle beschikbare software die de Ubuntu-servers beschikbaar hebben. Maar de beschikbare software en versies kunnen veranderen, dus een "update" zal de server raken en zien welke software beschikbaar is om zijn lokale lijsten (of catalogi) bij te werken.

Let daar op update is anders dan upgrade. Update, zoals hierboven vermeld, haalt de beschikbare software op en werkt de lijsten bij terwijl upgrade installeert nieuwe versies van software die op uw computer is geïnstalleerd (daadwerkelijke software-updates).

Om uw software daadwerkelijk te upgraden (niet om de lijsten bij te werken), voert u de opdracht uit

sudo apt-get upgrade

die meestal wordt uitgevoerd na een "update".


10
2017-11-27 00:21Wat is sudo apt-get install voor dan? Specifieke pakketten installeren in plaats van een algemene upgrade? - Peter Mortensen


Wanneer u pakketten vanaf de opdrachtregel installeert sudo apt-get install ... (of sudo aptitude install ...), of wanneer u ze opwaardeert vanaf de opdrachtregel (met upgrade of dist-upgrade in plaats van install), wordt de volgende informatie verkregen uit de configuratie van uw lokale systeem, en niet van het internet:

 1. welke pakketten zijn beschikbaar

 2. welke versies daarvan zijn beschikbaar

 3. waar de beschikbare pakketten vandaan zouden moeten komen

hardlopen sudo apt-get update (of sudo aptitude update) werkt dit op uw lokale systeem bij. Dit is de stap die daadwerkelijk informatie ophaalt over welke pakketten kunnen worden geïnstalleerd, inclusief welke updates voor momenteel geïnstalleerde pakketpakketten beschikbaar zijn, van internetbronnen.

Wanneer u pakketten installeert met een GUI-interface (de Update Manager, het Software Center of de Synaptic Package Manager), is het werk van sudo apt-get update wordt automatisch gedaan. Wanneer u pakketten vanaf de opdrachtregel installeert, is dit niet het geval en moet u dit altijd zelf doen tenzij je dat heel kort geleden hebt gedaan.

Omdat informatie over welke bijgewerkte versies van pakketten beschikbaar zijn, wordt verkregen door te draaien sudo apt-get update (of sudo aptitude update), is het raadzaam om dit uit te voeren voordat u een pakket installeert, en nodig om het uit te voeren om de nieuwste updates te installeren, zelfs als u geen Software Sources (zoals een PPA) hebt toegevoegd of verwijderd.

Houd er rekening mee dat als u meerdere pakketbeheeractiviteiten rond dezelfde tijd zult uitvoeren, u niet hoeft te worden uitgevoerd sudo apt-get update voor elke. Alleen als de informatie een tijdje niet is bijgewerkt, moet u ervoor zorgen dat deze wordt uitgevoerd.


4
2018-06-05 23:59

Zoals Eliah Kagan hierboven al zei, zou je dat doen verwachten dat een grafische gebruikersinterface zou worden uitgevoerd apt-get update voor apt-get install / apt-get upgrade, maar ik ontdekte net een interessante fout 404, op een relatief nieuwe offensieve-beveiligings VM-machine, die me een minuut had stilgezet.

Vanaf de opdrachtregel rende ik apt-get update, en probeerde vervolgens opnieuw de opdracht Systeemhulpprogramma's / Software-update, en deze keer draaide het zonder 404-fouten.

Dus ik neem aan dat je dat niet altijd kunt aannemen apt-get update wordt uitgevoerd vanuit GUI-toepassingen ...


4
2018-04-02 02:58Interessant ... Misschien is er een ongewone netwerksituatie tussen u en de server die u beter kunt gebruiken wanneer u hardloopt apt-get dan door de automatische controle die wordt uitgevoerd door Software Updater / Update Manager uit te voeren? Gebruik je een HTTP-proxy? En kun je het weer laten gebeuren, of is het precies de ene keer gebeurd? Als het een geïsoleerde anomalie is, vraag ik me af of het probleem misschien te wijten is aan een tijdelijke serverconfiguratie. Welke spiegel gebruik je? Met meer informatie zou ik mijn antwoord misschien kunnen verbeteren. (Btw, is dit bedoeld als een afzonderlijk antwoord of moet het worden geconverteerd naar een opmerking?) - Eliah Kagan


Zoals gezegd door veel mensen voor mij, werkt dit je lokale repository (pakketlijst) bij.

U kunt problemen ondervinden als u probeert te installeren

apt-get install foobar

en foobar of een afhankelijkheid hebben hun laatste versie niet in de repository. Dit kan met name problematisch zijn als u handmatig een .deb-bestand of een ppa van een externe partij installeert.

In principe zorgt het ervoor uw lijst komt overeen met de meester lijst.


2
2018-06-05 23:38

Laten we het voorbeeld van installeren eens bekijken VLC Media Speler op Ubuntu:

sudo apt-get update

Het zal de repositories controleren op beschikbare updates.

Terwijl

sudo apt-get install vlc vlc-plugin-pulse mozilla-plugin-vlc

installeert de VLC-mediaspeler uit de archieven waarnaar we hebben gezocht.

Als u als rootgebruiker (beheerder) was aangemeld, hoeft u dit niet te gebruiken sudo, omdat u al over de supergebruikersrechten beschikt.


2
2017-11-27 07:24