Vraag Mijn computer start op naar een zwart scherm, welke opties moet ik repareren?


Ik probeer Ubuntu op mijn computer te booten. Wanneer ik Ubuntu opstart, start het op naar een zwart scherm. Hoe kan ik dit oplossen?

Inhoudsopgave:

 1. Als u probeert Ubuntu te installeren
 2. Als je een dual-boot-systeem hebt 
 3. Als een update of iets anders uw probleem heeft veroorzaakt

433
2018-03-08 23:11


oorsprong
antwoorden:


Als u probeert Ubuntu te installeren

1. Zorgen dat uw cd / dvd of usb-stick veilig is gebrand / geschreven en niet is beschadigd:

2. Zwart / paars scherm wanneer u de LiveCD probeert op te starten

Het opstartgedeelte van het Ubuntu-installatieprogramma is soms niet compatibel met bepaalde grafische kaarten. Het probleem oplossen en naar de Ubuntu Desktop gaan om het te proberen of te installeren, kan vaak verrassend eenvoudig worden opgelost: het nomodeset parameter. Om te zien of het voor u werkt:

 • Start op vanaf de Desktop Live-cd en druk op  toets als je de onderstaande ziet:

  screen shot 1

 • druk op invoeren en selecteer Engels:

  screen shot 2

 • Druk op F6, gebruik de        toetsen om naar toe te gaan nomodeseten druk op invoeren. Een X verschijnt aan de linkerkant. Druk vervolgens op Escen druk op invoeren om "Probeer Ubuntu zonder te installeren."

  screen shot 3

Je kunt het ook proberen acpi = off en nolapic als nomodset wordt ook weergegeven als een zwart scherm.

3. Zwart scherm

of

"je moet kernel laden" en "kan geen bestand / cd0" -fouten lezen

bij installatie op een UEFI-compatibele machine:

Het installatieprogramma van Ubuntu 'wanneer het probeert te werken in de UEFI-modus) blijft hangen en stopt vanwege verschillende implementaties van de fabrikant van de UEFI-specificatie en hangt op verschillende manieren. Om te bepalen of uw machine opstart in de UEFI-modus van het installatieprogramma zult u zien

screen shot 4 

REF: UEFI Community Ubuntu-documentatie Paragraaf 2.4

Als uw machine CSM-compatibel is (wat een volledige UEFI-implementatie is met een geëmuleerde BIOS-laag) na het selecteren van een optie uit de lijst met grubstaten, blijft het systeem hangen op een zwart scherm.

De bovenstaande afbeelding bevestigt eigenlijk alleen dat uw dvd / usb opgestart is met UEFI en er zullen enige middelen zijn in de firmware-instellingen om ervoor te zorgen dat schijven worden opgestart om het UEFI-installatieprogramma te laten werken (een oplossing kan mogelijk zo eenvoudig zijn als ervoor zorgen dat SATA is ingesteld op AHCI ) - raadpleeg de handleiding van uw verkoper! Controleer ook de UEFI Community-documentatie Paragraaf 2.3 voor meer details.

Wat u eerst moet doen, is SECURE BOOT uitschakelen in de firmware-instellingen. Als het Ubuntu-installatieprogramma hierdoor niet wordt uitgevoerd, probeer dan alles wat UEFI vermeldt uit te schakelen in de firmware-instellingen. Of
Als u UEFI-instellingen niet kunt vinden, schakelt u CSM in - dit zal het UEFI-opstarten van het installatieprogramma uitschakelen en vervolgens een legacy / BIOS-installatie van Ubuntu toestaan.
Door achteraf grub-efi te installeren, kan UEFI opnieuw worden ingeschakeld. Zie opnieuw UEFI Community Ubuntu-documentatie op Sectie 4 

Sommige machines gebruiken een volledige BIOS met een geëmuleerde UEFI-laag die fouten kan veroorzaken zoals beschreven, dwz "u moet de kernel eerst laden" en "kan bestand / cd0 niet lezen"

Niet al deze machines implementeren Secure Boot. Gewoon selecteren van UEFI in de BIOS-instellingen zal de UEFI-modus op harde schijven configureren. Er is geen oplossing voor deze fouten en de oplossing is om UEFI uit te schakelen om het Ubuntu-installatieprogramma in de verouderde modus te laten werken; waarna boot-repair kan worden gebruikt om te installeren grub-efi die vervolgens toestaat / vereist dat UEFI weer wordt ingeschakeld voordat Ubuntu opstart met behulp van UEFI. Raadpleeg opnieuw de UEFI Community Ubuntu-documentatie op Sectie 4


Zwart / paars scherm na je start Ubuntu voor de eerste keer

Dit gebeurt meestal omdat je een Nvidia- of AMD-grafische kaart hebt, of een laptop met Optimus of schakelbare / hybride afbeeldingen, en Ubuntu heeft geen eigen stuurprogramma's geïnstalleerd om deze hiermee te laten werken.

De oplossing is om Ubuntu op te starten een keer in nomodeset modus (je scherm ziet er misschien raar uit) om het zwarte scherm te omzeilen, download en installeer de stuurprogramma's3 hand hand4040 3 hand hand details details details 3 3 3 hand40 details 3 hand40 hand 3 details hand40 details 3 3 3 3 3 3 3 hand details hand 3 3 3 3 hand hand details hand hand hand 3 3 3 3 3 3 3 hand hand 3

 • Start uw computer en druk op Right Shift 40 hand4040 hand details hand hand4040 details hand 3 hand40 hand details4040 3 details details hand 3 details 3 details details 3 hand40 3 3 hand40 details40 details 340 3 3 hand 3 340 hand 3 details40 details hand 3 3 hand 3 Gebruik de        toetsen om te navigeren / markeer het gewenste item (meestal het eerste).

  screen shot 5

 • druk op e 40 hand details40 hand hand4040 details hand4040 details hand4040 details hand4040 details hand40 hand40 3 hand hand details hand details 3 details details details 3 3 3 details40 3 3 3 3 3 hand 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3

  screen shot 6

 • Vind de linux invoer zoals hierboven getoond, gebruik de        om er naartoe te gaan en druk vervolgens op Einde om naar het einde van die regel te gaan (mogelijk op de volgende regel!).

  screen shot 7

  • invoeren nomodeset zoals getoond, en druk op Ctrl+X om op te starten naar waar u uw grafische stuurprogramma's met succes kunt installeren.

Als u Ubuntu 12.04 of 12.10 gebruikt en een ATI / AMD grafische kaart hebt, moet u de instructies volgen hier, anders zult u dit probleem tegenkomen elke keer dat u uw computer herstart.

LUKS-codering

Als u Ubuntu hebt geïnstalleerd met LUKS-codering / LVM-optie, kan het zijn dat Ubuntu u om uw wachtwoord vraagt ​​en u kunt het niet zien. Als je een zwart scherm hebt, probeer dan op te drukken alt+ en dan alt+ om van tty te wisselen, kan dit de wachtwoordquery opleveren en de achtergrondverlichting weer inschakelen.

Als je een paars scherm hebt (misschien moet je het instellen nomodeset-optie ook?) en je hebt je volledige Ubuntu-installatie versleuteld, probeer gewoon je encryptie / LUKS-wachtwoord in te typen na enkele seconden te wachten (of minuten, voor de zekerheid) en ga verder met een druk op invoeren. Als dit succesvol is, ziet u uw aanmeldscherm een ​​paar seconden later.


 1. Probeer de Alternatief installatieprogramma - dit is een op tekst gebaseerd installatieprogramma dat mogelijk beter werkt dan de liveCD, afhankelijk van uw hardware.
  Als je dit doet, krijg je mogelijk een zwart scherm voordat je grub raakt. Een eenvoudige Ctrl+alt+del brengt sommige gebruikers naar een bruikbaar grubscherm 
 2. Als u een Nvidia Optimus-kaart hebt, mag u GEEN nvidia-stuurprogramma's NIET installeren, gebruik gewoon de ingebouwde driver, zie hier:

 3. Na het selecteren van opstartopties hebt u de mogelijkheid om de opstartmarkeringen handmatig te bewerken met behulp van uw toetsenbord. Vervangen quiet splash met no splash om een ​​idee te krijgen van de stap waarin je systeem faalt. Met behulp van die informatie zoeken naar de forums of het internet voor antwoorden van de gemeenschap.

 4. Als u Ubuntu nog steeds niet kunt installeren, dan bent u helaas waarschijnlijk een hardware-specifieke bug tegengekomen, kijk hier: Hoe meld ik een bug?


318
2018-05-27 00:08In het geval dat het iedereen helpt, als je een USB-stick gebruikt, zorg er dan voor dat je de ISO daadwerkelijk op de stick brandt en niet alleen maar kopieert :) Ik heb Universal USB Installer gebruikt - n00b
+1 Je zou gedacht hebben dat Ubuntu zou opstarten nomodset Standaard start Windows standaard op met standaard VGA-stuurprogramma. Nog steeds ver verwijderd van een gebruiksvriendelijke installatie, maar dankzij deze kwam ik voorbij mijn zwarte schermen (twee ervan, USB-installatieprogramma en eenmaal geïnstalleerd voor Nvidia-stuurprogramma's). #fail - eduncan911
Had dit probleem met gewoon Debian ook, maar nomodeset repareerde het! Dank je - Tobia
Ik ben dol op Ubuntu en gebruik het elke dag, maar wanneer een belangrijke versie-upgrade op een laptop met een van de meest voorkomende grafische en mobo-chipsets ter wereld je een situatie met een zwart scherm en een blanco cursor laat die waarschijnlijk alleen maar opnieuw wordt geïnstalleerd vanaf een live CD zal repareren, ik vraag me af waarom mensen denken dat het Windows snel zal verdringen. Waarom moet ik kiezen tussen crap grafische prestaties of een eigen stuurprogramma dat een installatie zal verwoesten als er een upgrade plaatsvindt? - Alan B
Wat als ik zelfs na "nomodeset" nog steeds een leeg scherm heb wanneer ik Ubuntu voor de eerste keer na de installatie probeer op te starten? - Hendra Anggrian


Als een update of iets anders uw opstartprobleem heeft veroorzaakt:

 1. bevriest:

 2. nVidia-gebruikers:

 3. ATI / AMD-gebruikers:

 4. Grub herstel kruislinks

 5. Uw machine opnieuw installeren

 6. Soms kan een kernel-upgrade problemen veroorzaken, vooral als je gesloten stuurprogramma's gebruikt, kun je bevestigen of dit het geval is door je oude kernel op te starten.

 7. LiveCD herstel-crosslinks

 8. enzovoort ...
 9. Als je Ubuntu nog steeds niet kunt opstarten, dan heb je helaas waarschijnlijk een andere bug tegengekomen, kijk hier: Hoe meld ik een bug?

71
2017-10-13 06:20Wat mij toch heeft geholpen is om te laden in de herstelmodus (aanvankelijk grub-opstartmenu) en in Systeeminstellingen -> Stuurprogramma Manager videostuurprogramma wijzigen van 'nvidia-396' naar 'xserver-xorg-video-nouveau'. Daarna kon ik opstarten in de normale modus (niet-herstelmodus). Ik heb een laptop Dell XPS met Nvidia GF GK107M. - mc.dev


Als uw systeem dual boot is:

Sluit het volgende aan:


63
2018-04-29 18:54

Als uw grafische kaart is Nvidia, Volg deze stappen:

 1. Druk in het GRUB-menu bij het opstarten op e; dan,
 2. Gebruik de pijltjestoetsen om te vervangen quiet splash met no splash of nomodeset.
 3. Druk vervolgens op Ctrl+X toetscombinatie om op te starten.

Als uw grafische kaart is ATI, Volg deze stappen:

 1. Druk in het GRUB-menu bij het opstarten op "e"; dan
 2. Gebruik de pijltjestoetsen om te vervangen quiet splash met radeon.modeset=0.
 3. Druk vervolgens op Ctrl+X toetscombinatie om op te starten.

59
2017-10-21 18:07Het toevoegen van "nomodeset" herstelde het opstartprobleem van de console met mijn Mac Mini die boete startte totdat de login-prompt verscheen, waarna het scherm veranderde in een rommel. - Piku
OMG! Dat heeft mijn leven gered, ik heb het asus z-270 moederbord met een nvidia gtx 1080ti en was gek !!! - user1767754


Verhoog de schermhelderheid

Op bepaalde laptops (zoals HP Pavilion), kunt u opstarten naar een zwart scherm vanwege lage schermhelderheid.

Verhoog de helderheid sleutelcombinatie gebruiken (dit verschilt voor elk model. FN+F7)


41
2018-04-28 00:38OMG! Wat een opluchting! Dankje voor het antwoord. Het was echt een dom probleem. Ik bracht uren door met zoeken naar de oplossing en vond het hier. Het was gewoon om de helderheid van het scherm te verhogen. In mijn geval is het 'Fn + F8'. - Mukesh Chapagain
Bevestigd op Dell XPS 12. Bedankt! Ik had dat nooit verwacht. - sparebytes
Bevestigd op Lenovo Yoga 2 Pro. - capdragon
Het is eigenlijk grappig (gezien wat mensen voelen nadat ze weten dat dit het probleem was dat een zwart scherm veroorzaakte). - 0xc0de


Het lijkt alsof we allebei dezelfde hardware delen. Tenminste dezelfde CPU, dezelfde P67 en dezelfde videokaart (Mine is een GT 440). Wat je kunt doen is het volgende:

 1. Druk tijdens het opstarten op ESC Sleutel of verlaat de VERSCHUIVING toets ingedrukt totdat het GRUB-menu verschijnt.

 2. Selecteer in het GRUB-menu de HERSTELMODUS. Het zou iets moeten zeggen als:

  Ubuntu, with Linux 3.2.0-25-generic-pae (recovery mode)

 3. Nadat de herstelmodus is voltooid, moet deze een menu bevatten. Selecteer de optie om naar de shell te gaan met root-toegang (wortel Keuze. Laatste optie in de afbeelding hieronder)

  enter image description here

 4. Nu moeten we de Nvidia-stuurprogramma's installeren en het systeem bijwerken. Volg de volgende regels stap voor stap om dit in de juiste volgorde te doen. Zorg er ook voor dat u verbonden bent met internet:

  EEN. Systeem updaten

  1. sudo apt-get update 
  2. sudo apt-get upgrade

  B. Nvidia-stuurprogramma's

  Er zijn 2 manieren om de eigen stuurprogramma's te installeren. de PPA-weg of de standaard Ubuntu-weg.

  1. De standaard Ubuntu-manier houdt in dat je gewoon in de terminal typt sudo apt-get install nvidia-current (Voor de huidige normale stuurprogramma's) of sudo apt-get install nvidia-current-updates (Voor de nieuwste huidige stuurprogramma's). Kies er gewoon een.

  2. de PPA manier heeft de laatste bloeden bloody edge drivers. Ik noem deze omdat ik hem in sommige gebruikssituaties test die verband houden met problemen bij het gebruik van tv's en 16: 9/16: 10-resoluties. Om dit te doen doe je dit:

   sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa en druk op ENTER om een ​​bericht te accepteren dat je ontvangt. Dan doen sudo apt-get update. Ten slotte doen sudo apt-get install nvidia-375. Merk op dat je dit niet kunt mixen met de Ubuntu-manier. De ene zal de andere overschrijven.

 5. reboot sudo reboot

Als je nu problemen hebt, doe dan het volgende via de terminal, maar ga nu naar je thuismap. In mijn geval is dat zo /home/cyrex, dus dat zou ik doen cd /home/cyrex. In uw geval zou u dat aan uw gebruiker moeten veranderen en het volgende toepassen:

sudo rm -fr ./config/monitors.xml
sudo rm -fr .nv*
sudo rm -fr /etc/X11/xorg.conf

Wanneer u vervolgens in Ubuntu opstart, wijzigt u de resolutie via de displays optie in het Ubuntu-instellingenmenu (het tandwiel in de rechterbovenhoek)

Wat we daar deden was de monitors.xml verwijderen om een ​​aantal resolutieproblemen op te lossen, de .nvidia-instellingen verwijderen om enkele Nvidia-configuratieproblemen op te lossen en de xorg.conf te verwijderen (wat niet echt nodig is in de nieuwste Ubuntu-versies) om alle slechte geconfigureerde opties.

Ten slotte kunnen we de optie grub in het herstelmenu uitvoeren om problemen met de bootloader op te lossen.


33
2017-10-21 17:28Bedankt! De mijne had in een zwart scherm geboot. Ik heb het meeste van wat hier is, niet gevolgd, maar ik heb een manier gevonden om de herstelmodus in te gaan, omdat de methode voor de shift niet voor mij werkte. Uiteindelijk was de fix een grub-update in de herstelmodus. - kelvinilla
Enig idee waarom ik ook het zwarte scherm met cursor krijg bij het opstarten van de herstelmodus? - AlvaroAV
@Liarez zou geweldig zijn als je er een vraag over zou kunnen stellen, met de opmerking dat je dit antwoord al hebt gelezen. Omvat ook uw hardware. - Luis Alvarado♦
@LuisAlvarado Ik heb het vanochtend gemaakt Hier. Kun je even kijken? Gracias! - AlvaroAV
Heel erg bedankt, je hebt mijn dag gered! Deze manier werkte eindelijk !! - Saurabh Singh


Ik had dit probleem vannacht. Plotseling zou mijn systeem niet meer opstarten. BIOS-controle zou eindigen, dan zou het daar gewoon blijven hangen op een zwart scherm met de cursor knipperend. Heeft het daar enkele uren achtergelaten voor het geval dat. Toen dat niet werkte, heb ik al mijn USB-apparaten losgekoppeld en opeens startte het weer prima op. Ik heb het niet precies verkleind, maar in mijn geval was het ofwel mijn USB-hub of de iPod die op die USB-hub was aangesloten waardoor deze vastliep.

Dit niet zeggen, is noodzakelijkerwijs het probleem dat je ondervindt, maar ik hoop dat je opstartproblemen net zo eenvoudig zijn op te lossen als het loskoppelen van sommige USB-apparaten ...!


29
2017-07-02 03:56Ik heb ook deze mysterieuze oplossing gehad. Ik denk dat het op zoek was naar een opstartpartitie van sommige USB-apparaten en het niet kon vinden, of probeerde te lezen en te laten hangen. - emf
Het enige dat ik op een USB-poort had aangesloten, was mijn muis. Ik heb je oplossing geprobeerd, maar had helaas geen geluk. - Doughy
Ik herinner me deze oplossing van Windows: ik vermoed dat je computer misschien probeerde te booten vanaf een van die USB-apparaten, en deed niets omdat ze niet echt konden booten. Door de opstartvolgorde in het BIOS te wijzigen, kunt u hoe dan ook normaal opstarten met USB-apparaten. - JMCF125
Deze oplossing werkte voor mij. - Omar Tariq


Als u Windows Installer (Wubi) gebruikt

Wubi-overschrijvingen zijn identiek aan normale installaties behalve de eerste keer dat u opnieuw opstart na het uitvoeren van het installatieprogramma in Windows.

Om het ingewikkeld te maken, omdat Ubuntu 11.10 er twee verschillende methoden zijn om met Wubi te installeren. De eerste manier is het gebruik van de Desktop ISO, die van toepassing is op alle sub-smaken (Kubuntu, Lubuntu, Mythbuntu etc.) en ook als u de Ubuntu ISO zelf hebt gedownload.

De tweede methode is het gebruik van een vooraf geïnstalleerde methode disk-image, als je rent wubi.exe zelfstandig en kies voor installatie Ubuntu.

Methode 1

Je ziet dit:

Completing the Ubuntu installation
For more installation options, press ESC now 5...4...3...2...1

druk op Esc en dan zie je dit:

Normal mode
Safe graphic mode
ACPI workarounds
Verbose mode
Demo mode

Negeren Veilige grafische modus zoals het in 2008 op Ubuntu van toepassing was en niets doet voor de moderne nvidia / radeon-kwestie. Plaats je cursor op Normale modus en druk op E. Bewerk vervolgens het item en voeg het in nomodeset zoals hier getoond (kijk er tussen noprompt en quiet splash middenin; merk op dat er misschien nog andere verschillen zijn maar verander niets anders - voeg gewoon toe nomodeset):

linux /ubuntu/install/boot/vmlinuz debian-installer/custom-installation=/ubuntu/install/custom-installation 
iso-scan/filename=/ubuntu/install/installation.iso 
automatic-ubiquity noprompt nomodeset quiet splash boot=casper ro debian-installer/locale=en_US.UTF-8 
console-setup/layoutcode=us console-setup/variantcode= -- rootflags-syncio
initrd /ubuntu/install/boot/initrd.lz

Druk nu op Ctrl+X opstarten.

NOTITIE: Dit is alleen van toepassing op de installatie; de volgende keer dat je opstart moet je het opnieuw opheffen, en hiervoor zal het hetzelfde zijn als voor een normale installatie (beantwoord bovenstaand). Zorg dat je vasthoudt Verschuiving om het Grub-menu te laten weergeven.

Methode 2 Wanneer je rent wubi.exe stand-alone en installeert Ubuntu (geen subaroma), het downloadt een vooraf geïnstalleerde gecomprimeerde schijfkopie met een standaard Ubuntu-installatie en decomprimeert dit vervolgens naar de grootte van de virtuele schijf. Er is geen grub.cfg setup nog dus het gebruikt het bestand \ubuntu\install\wubildr-disk.cfg voor de eerste boot die u kunt bewerken en toevoegen nomodeset:

loopback loop0 /ubuntu/disks/root.disk
set root=(loop0)
search --set=diskroot -f -n /ubuntu/disks/root.disk
probe --set=diskuuid -u $diskroot
linux /vmlinuz root=UUID=$diskuuid loop=/ubuntu/disks/root.disk preseed/file=/ubuntu/install/preseed.cfg wubi-diskimage ro quiet splash nomodeset
initrd /initrd.img
boot

Notitie - als u deze thread hebt bezocht nadat u voor de eerste keer opstartte, is het mogelijk dat de grub.cfg is al gemaakt (zelfs als het bevroor). In dit geval bewerkt u de \ubuntu\install\wubildr-disk.cfg bestand zal niets doen - het controleert altijd /boot/grub/grub.cfg in de virtuele schijf eerst. Dus volg de instructies voor de normale installatie bovenstaand.

Merk ook op dat het Grub Menu standaard wordt onderdrukt op Wubi-installaties (ook al zijn er twee besturingssystemen - omdat je Ubuntu opstart van Windows, en daarom het toevoegen van een Windows-invoer vanuit Ubuntu's Grub Menu heeft geen zin), dus je moet de knop ingedrukt houden Verschuiving toets na het selecteren van Ubuntu om het Grub-menu weer te geven. In Windows 8 wordt het opnieuw opgestart nadat u ervoor hebt gekozen om op te starten naar Wubi, in welk geval u de Verschuiving sleutel achter de BIOS-berichten.
(Dit is alleen voor Windows 8 met BIOS - Wubi werkt niet met UEFI).


24
2017-10-15 13:45